Mai mult

  Judecatorul Danilet: Dragnea trebuie sa se aleaga cu un nou dosar penal! „Cei care ascund infractorii sau fapta comit la randul lor o infractiune”

  9,524FaniÎmi place

  Organizatia Vedem Just, fondata de judecatorul Cristi Danilet, considera ca procurorii trebuie sa actioneze impotriva lui Liviu Dragnea, in cazul presupusei tentative de asasinat, pentru ca sunt prevederi legale care sanctioneaza nedenuntarea unor infractiuni de omor.

  „Cei care comit o crima, chiar si daca aceasta ramane in stare de tentativa, sunt periculosi. Ei nu pot ramane in libertate, caci fiecare dintre noi am fi in pericol. Iar cei care ascund infractorii sau fapta comit la randul lor o infractiune. Tocmai de aceea legea sanctioneaza pentru NEDENUNTARE pe cel care, stiind de comiterea unei infractiuni de omor, nu o denunta parchetului imediat ce afla de ea”, a scris Vedem Just pe Facebook.

  Mai multe organizatii civice cer procurorului-sef al DIICOT verificarea afirmatilor lui Liviu Dragnea referitoare la tentativa de omor, sustinand ca, in cazul acestei infractiuni, nu este necesara plangerea prealabila a partii vatamate. Semnatarii documentului afirma ca este de notorietate faptul ca nu-l simpatizeaza pe presedintele Camerei Deputatilor pe care-l suspecteaza de coruptie, dar, daca afirmatiile acestuia nu sunt ”o fabricatie politicianista de prost gust”, este un atac terorist la adresa Romaniei.

  Mai multe organizatii civice au transmis, joi, procurorului sef al DIICOT un document intitulat ”Denunt privind tentativa de atentat impotriva Presedintelui Camerei Deputatilor”, in care reiau afirmatiile facute de Liviu Dragnea la Antena 3 si afirma ca, avand in vedere importanta functiei pe care acesta o ocupa, afirmatiile trebuie verificate.

  ”Cand discutam de o persoana care prezideaza camera inferioara a Parlamentului Romaniei, care are vocatia de a asigura interimar sefia statului si care reprezinta Romania in afaceri europene si in relatiile internationale, conform diferitor norme si cutume aplicabile in materie de diplomatie parlamentara (…) nu putem lasa strict la latitudinea domnului Liviu Dragnea daca depune sau nu plangere penala. Domnia sa reclama, oricum, o tentativa de omor fapta care urmarirea penala nu se pune in miscare la plangerea prealabila a partii vatamate”, se arata in document.

  Semnatarii acestuia precizeaza ca, desi nu-l simpatizeaza pe Liviu Dragnnea, ceea ce a reclamat este grav si trebuie verificat.

  ”Este un fapt de notorietate ca organizatiile si grupurile civice pe care le reprezentam nu il simpatizeaza pe domnul Liviu Dragnea. Dimpotriva, inca din ianuarie 2017 ne opunem cu consecventa politicilor in materie de legislatie penala si de legislatie a justitiei pe care le promoveaza domnia sa si cu ceilalti membri ai coalitiei majoritare din Parlamentul Romaniei, il suspendam de numeroase acte de coruptie si, de asemenea, de a fi direct responsabil ca instigator pentru represiunea brutala a adunarii de protest de la Bucuresti din 10 august 2018. Dar, aici nu discutam de domnul Liviu Dragnea, ci de o potentiala amenintare si chiar de o presupusa tentativa de atentat la adresa presedintelui Camerei Deputatilor, deci de un atac terorist la adresa Romaniei”, se mai arata in document.

  Organizatiile cer inceperea urmaririi penale in rem pentru comiterea faptei de ”atentat care pune in pericol siguranta nationala, ramasa in fata de tentativa, comisa in participatie penala de catre mai multi cetateni straini”.

  ” De asemenea, va solicitam sa apreciati in ce masura domnul Liviu Dragnea si alte persoane care au avut cunostinta despre cele intamplate in mod direct sau de la domnia sa precum domnisoara Irina Tanase sunt pasibile de a fi savarsit fapta de nedenuntarea unor infractiuni contra securitatii nationale”, mai spun organizatiile semnatare.

  Acestia atrag atentia ca este vorba doar iin subsidiar de persoana Liviu Dragnea, victima presupusului atentat, fiind vorva, in principal, de Presedintele Camerei Deputatilor ”vizat de un atentat cu motivatie politica”.

  ”Domnia sa trebuia sa sesizeze autoritatile competente, tocmai ca efect al raspunderilor ce revin in virtutea inalte demnitati pe care o exercita in statul roman si, cu atat mai mult, obligatia de a informa organele competente revenea tertelor persoane care au avut cunostinta de conspiratie care la vizata Presedintele Camerei Deputatilor. Va solicitam, asadar, sa luati masurile care se impun pentru confirmarea ca faptele reclamate in interviurile realizate de postul Antena 3 cu domnul Liviu Dragnea chiar s-au intamplat si nu avem de-a face cu o fabricatie politicianista de prost gust, pentru stabilirea detaliata a tuturor activitatilor infractionale semnalate precum si pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a tuturor autorilor instigatori lor si complicilor”, se mai arata in documentul semnat de Asociatia Romania Vie, Asociatia Aradul Civic, Coruptia ucide, #Rezistenta, Stafeta Steagului Uniunii Europene si Vedem Just.

  Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut, marti seara, la Antena 3, ca in aprilie 2017 a fost o tentiva de ucidere a sa, spunand ca au fost patru straini care au stat trei saptamani aici, platiti de ”un om foarte celebru din lume”. Dragnea a declarat ca stie ca a fost si o ancheta.

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...