Judecatorul Danilet, mesaj pentru tinerii petrecareti! „Te pregatesti de Electric Castle si apoi de Untold? Gandeste-te la faptul ca eu si colegii mei avem un job pe care ni-l vom face indiferent al cui esti, ce varsta ai si cat vei plange in fata noastra!”

Judecatorul Cristi Danilet avertizeaza tinerii care vor participa la cele mai in voga festivaluri de muzica sa nu cada prada drogurilor.

„Sa iti spun mai intai ce ai tu: ai posibilitatea de a decide sa cumperi, sa vinzi, sa daruiesti, sa detii etnobotanice si/sau droguri. Dupa cum ai posibilitatea sa nu faci nimic din toate astea si sa fii liber.

Sa iti spun acum ce avem noi: avem paznici, politisti, jandarmi care sunt pregatiti sa te descopere. Avem colaboratori si informatori printre cei care participa la astfel de evenimente. Avem caini dresati sa identifice substante nelegale. Avem forte speciale si magistrati specializati in astfel de cauze.

Sa iti spun apoi ce urmeaza sa se intample: esti descoperit manipuland astfel de substante, dupa care esti ridicat, se anunta avocatul si esti audiat la politie. Se fac analize la substantele gasite, se fac perchezitii acasa la tine, sunt audiati martori.

Sa iti spun cum se termina totul: la cazurile mai simple se fac acorduri cu procurorii si scapi poate cu amenda penala, poate cu inchisoare cu suspendare, dar sigur cu munca gratuita in folosul comunitatii: o sa maturi gunoaiele din oras fiind supravegheat de cineva de la Primarie sau poate vei curata geamurile si wc-urile de la tribunal.

La cazurile complexe procurorii fac rechizitorii, dupa care judecatorii te citeaza, apoi te audiaza in sala de judecata cu publicul de fata, se da sanctiunea daca esti gasit vinovat, hotararea se publica pe net, dupa care se intocmeste cazierul. Cel aflat la prima intalnire cu judecatorul, daca recunoaste fapta si a manipulat o mica cantitate de substante nelegale poate spera sa primeasca inchisoarea doar cu suspendare. insa, ceilalti risca sa ajunga in penitenciar pentru cativa ani.

Asadar, asculta pe cineva care solutioneaza anual zeci de cazuri cu tineri prinsi cu droguri si etnobotanice asupra lor, in masina sau in casa: eu zic ca la festivaluri de acest gen e mai bine sa asculti muzica, sa te distrezi cu prietenii si sa ajungi cu bine acasa, iar la anul sa o iei de la capat. Dar daca vrei sa risti a nu-ti mai vedea cativa ani parintii, iubitul/-a si prietenii, doar gandeste-te la faptul ca eu si colegii mei avem un job pe care ni-l vom face indiferent al cui esti, ce varsta ai si cat vei plange in fata noastra!”

Judecatorul Danilet, mesaj pentru tinerii petrecareti! „Te pregatesti de Electric Castle si apoi de Untold? Gandeste-te la faptul ca eu si colegii mei avem un job pe care ni-l vom face indiferent al cui esti, ce varsta ai si cat vei plange in fata noastra!” was last modified: iulie 21st, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close