Jumatate dintre britanici ar vota pentru iesirea din Uniunea Europeana!

767

18 britaniciJumatate dintre britanici ar opta pentru iesirea din Uniunea Europeana (UE), daca un referendum ar fi organizat acum, potrivit unui sondaj publicat luni de Financial Times (FT).

Conform acestei anchete, realizate de catre Harris Interactive pentru Financial Times, 33% dintre persoanele intervievate ar spune „da” mentinerii in UE, 17% nu ar vota, iar 50% s-ar pronunta pentru iesire.

Jumatate dintre cei intervievati sunt favorabili organizarii referendumului promis de catre David Cameron, care vrea sa renegocieze relatiile tarii sale cu Bruxelles-ul, cu scopul de a repatria anumite puteri, dupa care sa supuna noul acord aprobarii britanicilor la orizontul lui 2017.

Dintre britanicii care spun ca vor se voteze pentru o iesire din UE, doar 12% si-ar schimba optiunea daca negocierile se vor dovedi un succes pentru Marea Britanie, 47% „probabil”, insa pentru 41% dintre ei acestea nu ar avea nicio importanta.

Aproximativ 45% dintre persoanele intervievate cred ca Marea Britanie obtine avantaje ca stat membru UE (fata de 34% care cred contrariul), dar 33% considera ca economia britanica ar fi mai puternica in afara Europei si 37% ca iesirea sa nu va schimba nimic.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos