Jumatate din primarii si consilierii din Romania au fost declarati incompatibili de ANI!

703

1pontaPremierul Victor Ponta a declarat ca doreste sa discute cu Agentia Nationala de Integritate (ANI) o solutie legislativa corecta, dat fiind faptul ca jumatate din primarii si consilierii din Romania au fost declarati incompatibili si au procese in instanta, potrivit mediafax.ro.

„E in toata tara situatia. In primul rand vreau sa vad care este decizia instantelor, pentru ca stiu ca au contestat in instanta toti alesii locali. E o situatie undeva la mijloc, in sensul in care nu e vorba de reprezentarea unor interese private, ci de interese publice. Vedem ce decid instantele de judecata, discutam si cu cei de la Agentia Nationala de Integritate si Comisia Europeana si in mod sigur trebuie sa gasim o solutie”, a spus Victor Ponta joi la Sibiu.

Acesta a anuntat ca „nu va fi o solutie unilaterala a Guvernului” in ceea ce-i priveste pe primarii declarati incompatibili de ANI.

„Nu va fi o solutie unilaterala a Guvernului, dar nici nu pot sa spun ca jumatate din primarii Romaniei o sa fie declarati incompatibili. Si ce facem? Facem alegeri in toata tara? Nu cred ca e o idee buna”, a explicat premierul.

Victor Ponta a spus ca solutia in cazul incompatibilitatilor alesilor locali nu va fi „un nou motiv de disputa cu Comisia Europeana”.

„Vreau sa luam decizia legislativa corecta. E important sa nu avem un nou motiv de disputa cu Comisia Europeana, insa, repet, jumatate din primarii tarii si din consilieri sunt in aceasta situatie. Nu cred ca putem sa zicem: asta e, ci trebuie sa gasim o solutie”, a adaugat primul ministru.

Unul dintre primarii declarati incompatibili si care se judeca in prezent cu ANI este primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis. Acesta a spus ca spera sa castige si acest proces cu ANI, dupa ce a mai castigat unul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos