Juncker pune punct campaniei de denigrarea a Bruxelles-ului pornita de borfasii din PSD-ALDE: ”CE nu a intervenit niciodata in gestionarea dosarelor individuale!”

129

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a raspuns scrisorii premierului Viorica Dancila care solicita clarificarea adresei din 2012, transmisa de CE ministrului Justitiei de atunci, Mona Pivniceru, in care cerea detalii despre anumite dosare.

Jean-Claude Juncker precizeaza faptul ca „CE nu a cerut informatii referitoare la date fundamentale din aceste dosare. Comisia nu a intervenit niciodata in gestionarea dosarelor individuale”.

„Am citit cu atentie scrisoarea dumneavoastra din 21 martie 2018 in care cereati clarificari legate de scrisoare din Octombrie 2012 a Comisiei Europene adresata ministrului Justitiei din Romania. Intai de toate, permiteti-mi sa reiterez importanta pe care o acord colaborarii noastre si, in special, pentru intensificarea implementarii a celorlalte recomandari din Mecanismul de Verificare si Cooperare. Sper ca acest mesaj a fost clar, atat la intalnirea noastra din 21 februarie, cat si din vizita prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans pe 1 martie 2018”, se arata in mesajul presedintelui Comisiei Europene.

Seful CE atrage atentia ca „mecanismul de Verificare si Cooperare a necesitat, de la bun inceput, interactiuni apropiate si, mai important, cooperare intre Comisie si autoritatile romane. Corespondenta la care faceti referire, de acum sase ani, a facut parte din dialogurile dintre Comisie si ministrul Justitiei, sub MCV, si a venit intr-o perioada de monitorizare intensificata a angajamentelor asumate de guvernul Romaniei in iulie 2012 (scrisoarea din 17 iulie 2012). Intrebarile erau menite sa ajute la pregatirea unei misiuni tehnice in noiembrie 2012 si veti observa ca CE nu a cerut informatii referitoare la date fundamentale din aceste dosare. Comisia nu a intervenit niciodata in gestionarea dosarelor individuale”.

„In raportul din ianuarie 2013, Comisia a salutat judecarea dosarelor de catre instante. In timp ce Comisia continua sa primeasca datele generale referitoare la activitatile justitiei din Romania, inclusiv despre gestionarea dosarele de coruptie la nivel inalta, atentia initiala asupra gestionarii cazurilor nu mai era considerata un element central in exercitiul de raportare”, precizeaza Jean-Claude Juncker in scrisoare adresata premierului Dancila, potrivit Guvernului Romaniei.

Sursa: realitatea.net