Jurnalistul Cristian Pantazi acuza Digi24 de o apropiere exagerata de rusi: „Agenda postului cunoaste derapaje ingrijoratoare din timp in timp!”

988

Protestul #rezist a fost asumat deopotrivă, în principal, de Digi24 și Hotnews, care au difuzat intens imagini din piața Victoriei, încurajând românii să iasă în stradă pentru a opri derapajele PSD. Între cele două trusturi media, care până acum se susțineau reciproc și funcționau practic pe aceeași linie editorială, pare să se fi declanșat un conflict pe o temă extrem de sensibilă, Rusia lui Putin.

Mai multe surse din piața media au dezvăluit că patronul Digi24, Zoltan Teszari, ar fi bun prieten cu președintele Rusiei și că acesta l-ar fi ajutat pe afaceristul orădean să-și dezvolte business-ul. Pare că și cei de la HotNews au aflat acest lucru și într-o postare pe facebook, redactorul șef, Cristian Pantazi acuză practic Digi de o apropiere exagerată de ruși, scrie stiripesurse.ro.

Controversatul Alexander Dughin, ideologul Kremlinului, și-a lansat săptămâna aceasta o carte în România. La eveniment a fost prezent un singur post TV, mai exact Digi24, care a și transmis imagini pe această temă.

Iată postarea lui Cristian Pantazi, prin care acuză practic Digi24 de derapaje pro Rusia.

„Despre Dughin si Digi 24: anomalia pe care o observasem aseara la conferinta acestui ideolog dezaxat nu a fost o coincidenta. Singurul microfon de pe masa era al Digi 24, singurul interviu difuzat in presa mainstream a fost la Digi 24. Nu e o dezmagire, e doar o confirmare a unei intuitii pe care o am de mai multa vreme, aceea ca agenda postului cunoaste derapaje ingrijoratoare din timp in timp. Sigur ca nu arata ca Antena 3 si Rtv. Dar am vazut Interviuri extrem de dese cu ambasadorul rus, tribuna oferita lui Nariskin, tribuna oferita unor lideri maghiari din grupari si partide extremiste, plus multe stiri scrise fara aparat critic despre Rusia. La ele se adauga evitarea unor subiecte precum averea lui Dragnea, dar si adapostirea unor personaje media precum Dragos Patraru. In urma cu saptamani bune am decis sa nu mai apar la Digi, unde mergeam cind si cind ca invitat. Astea sint motivele. Pacat ca o audienta premium e tratata asa, pacat de oamenii super-ok din acest post. Sper totusi ca lucrurile sa revina la normal”, a scris Pantazi pe facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos