Jurnalistul Cristian Tudor Popescu da verdictul: Curtea Constitutionala este infestata „Fiecare vine cu omul lui”

728

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a explicat la DIGI24 ca de fapt Curtea Constitutionala este doar un loc in care se aduna diversi indivizi promovati de politicieni si nici pe de parte juristi cu experienta care sa poata lua decizii in litera legii.

Cristian Tudor Popescu evidentiaza cum Curtea Constitutionala din Romania este tributara politicului, iar modul de numire a judecatorilor ar trebui schimbat. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 cea mai recenta decizie a CCR, care a bulversat lumea politica si societatea. Este vorba despre decizia referitoare la demiterea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, o decizie luata la sesizarea ministrului justitiei, Tudorel Toader. Curtea a hotarat ca presedintele Iohannis trebuie sa dea curs solicitarii de a o schimba din functie pe sefa DNA si trebuie sa semneze un decret in acest sens. Reactia ambasadelor straine si a Comisiei Europene a fost, in ciuda aprecierii de care se bucura Laura Codruta Kovesi, fie ca nu comenteaza, fie ca este o problema interna a Romaniei.

„E firesc, a comentat Cristian Tudor Popescu, pentru ca acolo, Curtea Constitutionala e sfanta. Inseamna altceva decat in Romania. Sa ne amintim anul 2012, cand principiul a fost acelasi: nu puteti trece peste hotararile CCR. Acesta a fost principiul si al Statelor Unite, si al Uniunii Europene in chestiunea referendumului de suspendare a lui Traian Basescu”, a aratat CTP.

„La noi, Curtea Constitutionala este altceva. Este o uneala. O unealta din panoplia puterii politice. In 2012, Curtea Constitutionala de atunci, cu majoritatea ei politica basesciana, a pulverizat voturile a 7,4 milioane de cetateni. Acum, o alta Curtea Constitutionala, aceeasi, dar in alta componenta politica, cu o alta majoritate politica, a pulverizat voturile a 6 milioane de cetateni, adica acei cetateni care l-au votat pe presedintele Klaus Iohannis in 2014 ca sa ii reprezinte. Iar Curtea Constitutionala ii impiedica pe presedintele Klaus Iohannis sa isi reprezinte alegatorii, pentru ca presedintele nu are, potrivit Curtii Constitutionale, nimic de facut (…), este redus la un iscalitor”, spune Cristian Tudor Popescu.

Judecatorii Curtii Constitutionale nu reprezinta nimic altceva decat majoritatea parlamentara, structura politica a Parlamentului, CCR nu este organ ales, nu reprezinta cetatenii. „Fiecare vine cu omul lui”, spune CTP. De aceea, in opinia jurnalistului, cea mai logica formula ar fi aceea prin care judecatorii constitutionali sa fie alesi dintre judecatori si de catre judecatori, ar trebui sa fie numiti judecatori avand in spate niste ani de experienta, o biografie profesionala impresionanta. „Altfel stiti ce face CCR acum si ce a facut si in 2012? CCR infecteaza cu virusul care ar trebui sa se numeasca nu HIV, ci PIV, adica political immunodeficiency virus, deci virusul imunodeficientei politice. Aceasta Curte este infestata cu acest virus al imunodeficientei politice, nu are mecanisme de aparare imunitara in fata politicului si comite constient actiunea de a infecta un alt organism cu acest virus, adica magistratii, justitia”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Urmariti-i intregul comentariu in materialul video

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos