Kelemen Hunor: Ar fi benefica o amendare foarte serioasa a Constitutiei

422

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca este nevoie de o amendare foarte serioasa a Constitutiei, afirmand ca Uniunea nu vizeaza doar modificarea articolului privind caracterul national al statului, ci si a altor articole.

Kelemen Hunor a declarat, luni, la Sfantu Gheorghe, ca scopul Uniunii este de a avea o reprezentare puternica in viitorul Parlament, deoarece in urmatorul mandat se vor aborda mai multe teme majore, printre care si modificarea Constitutiei.

In acest context, Kelemen Hunor a afirmat ca UDMR nu vizeaza doar modificarea sintagmei de „stat national”, ci si modificarea altor articole ale Constitutiei pe care le considera „a fi depasite”.

„Noi vrem sa modernizam statul roman. In Constitutie sunt multe, multe probleme, iar prima data trebuie modificat articolul care interzice modificarea primului articol, care este un nonsens. Pana la urma, Constitutia Romaniei a fost facuta si a fost votata de oameni, deci nu e data de Dumnezeu. Eu inteleg ca in Biblie nu se poate modifica Apocalipsa de om, dar sa interzici in Constitutie sa modifici un anumit articol si sa nu tii cont de realitatile, de evolutia societatii, de evolutia Uniunii Europene eu cred ca este o gandire cam ingusta si dintr-un alt secol. In continuare noi suntem interesati sa modernizam Constitutia, inclusiv in ceea ce priveste primul articol si, cand vorbim de articolul unu, vorbim doar de sintagma de «stat national», nu si de celelalte sintagme. Aceasta propunere a existat, exista si va fi sustinuta in continuare”, a explicat presedintele UDMR.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos