Kelemen Hunor: O eventuala participare la guvernare inseamna ministru, de aici sa pornim!

406

15 kelemen hunorPresedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca o eventuala participare la guvernare alaturi de USL ar trebui sa se faca la nivel de ministri.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, la sedinta CRU care se desfasoara la Targu-Mures, ca liderii Uniunii trebuie sa vada ce este mai bine pentru UDMR si pentru maghiarii din Transilvania si sa ia o decizie responsabila, bazata pe intelepciune, in ceea ce priveste intrarea la guvernare.

„Participarea la guvernare alaturi de USL inseamna ministru, nu secretar de stat si directori si sefi de agentii. Si acestea sunt importante, dar de aici sa pornim, o colaborare cu ministri. Alta optiune este opozitia, dar din opozitie nu va exista dialog si nu putem implementa proiectele noastre. A treia optiune nu o vad – sprijinirea USL in Parlament cu voturile noastre -, pentru ca ei nu au nevoie de voturile noastre. Trebuie sa decidem daca vrem sa avem un cuvant de spus, sa fim prezenti acolo unde se iau decizii, desi matematic nu este nevoie de voturile noastre, sa ne hotaram astfel incat cuvantul nostru sa se faca auzit. Trebuie sa vedem ce este mai bine pentru UDMR si pentru maghiarii din Transilvania, sa luam o decizie responsabila, bazata pe intelepciune”, a spus Kelemen.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos