Kelemen Hunor: Pana si Ceausescu a inteles ca nimeni nu fuge cu judetele maghiare!

660

1hunorUDMR nu accepta regiunile administrative deoarece infiintarea lor ar fi o greseala capitala, a declarat presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, in conditiile in care pana si Ceausescu a inteles ca nimeni nu fuge cu judetele maghiare.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, miercuri, la deschiderea oficiala a celei de-a zecea editii a taberei „Tineretul si Uniunea Europeana (UE)” de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, ca discutiile purtate cu partidele care formeaza coalitia de guvernare pe tema raportului privind modificarea Constitutiei s-au finalizat cu obtinerea unor „rezultate importante”, precum includerea minoritatilor nationale in randul factorilor care formeaza statul, dreptul minoritatilor de a-si infiinta institutii propri, utilizarea libera a simbolurilor comunitatilor nationale si consultarea reprezentantilor acestora atunci cand sunt luate decizii care vizeaza viata membrilor unei comunitati.

Kelemen a afirmat, insa, ca nu este de acord cu regiunile administrative care vor declansa „o asimilare” in secuime

„Daca se infiinteaza regiunile administrative, peste tot vom fi in minoritate. Nu putem numi asta decat «asimilare» si asta inseamna inceputul sfarsitului, in sens politic”, a spus Kelemen.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos