Kelemen Hunor spune ca va face public acordul UDMR-ului cu USL-ul

384

20 kelemen hunorPresedintele UDMR, Kelemen Hunor, a postat, joi, pe site-ul formatiunii, acordul de colaborare semnat de Ponta, Antonescu, Kelemen si Borbely, care a fost incheiat in 1 octombrie 2012 si prin care USL si UDMR se angajau sa formeze, dupa alegeri, o alianta politica parlamentara si guvernamentala.

Acordul a fost semnat la 1 octombrie 2012 de co-presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, pe de-o parte, si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si vicepresedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„In baza prezentului acord, cele doua formatiuni politice se angajeaza sa formeze, dupa alegerile din 9 decembrie, o alianta politica parlamentara si guvernamentala. In conditiile in care USL va detine majoritatea absoluta a mandatelor parlamentare va anunta inca din seara de 9 decembrie cooptarea in majoritatea parlamentara si in structurile guvernamentale a UDMR”, se arata in documentul citat.

Liderii celor doua formatiuni au mai convenit ca, in cazul in care USL nu va detine majoritatea absoluta, UDMR urma sa anunte in seara alegerilor sustinerea unui guvern USL-UDMR, cu un premier desemnat de USL.

„In ambele situatii, cele doua parti se angajeaza sa participe la consultarile prevazute de Constitutie sustinand in comun candidatul USL pentru functia de prim-ministru, sa negocieze si sa asigure reprezentarea UDMR in cadrul Guvernului si a celorlalte structuri guvernamentale, in functie de ponderea parlamentara UDMR in cadrul coalitiei de guvernare”, se mai arata in document.

In acord se mentioneaza ca USL si UDMR trebuiau sa promoveze in perioada 2012-2016 initiative politice referitoare la modificarea Constitutiei, reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei tinand cont de traditiile, cultura si istoria zonelor tarii, reglementarea drepturilor culturale ale minoritatilor nationale printr-o legislatie adecvata, reprezentarea proportionala a cetatenilor de etnie maghiara in diferite institutii, structuri deconcentrate si institutii la nivel judetean si local.

sursa: MEdiafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos