Klaus Iohannis a rabufnit! M-am saturat de atatia penali si infractori in varful politicii!

325

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu ocazia lansarii in dezbatere publica a proiectului „Romania educata”, ca s-a saturat de atatia penali si infractori in varful politicii romanesti. „Daca vrem altceva, trebuie sa actionam”, a mai spus presedintele.

„S-a pus cam rar problema valorilor si cam rar problema integritatii, in ultimii 30 de ani. Si ne dam seama acuma ca s-a gresit profund. O societate este exact atat de buna cat este sistemul sau educational. Si atunci e clar, daca vrem altceva… Eu vreau altceva. Eu m-am saturat de atatia penali si infractori in varful politicii romanesti. Deci daca vrem altceva, trebuie sa actionam”, a afirmat presedintele Iohannis, citat de News.ro.

Klaus Iohannis a precizat ca „o scoala fara valori nu are valoare”.

„Aceste valori trebuie selectate, alese cu mare grija. Noi am ajuns in situatia de acuma fiindca am lasat lucrurile la voia intamplarii si fiecare si-a ales valorile. De obicei, din vecinatate, din familie, de la televizor, din politica si cred ca putem mai bine, sunt convins ca putem mult mai bine”, a subliniat presedintele.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis, in aprilie, in urma unei sesizari a redactiei Lumea Justitiei (luju.ro), ca eticheta „penali” folosita (cu o alta ocazie) de presedintele Klaus Iohannis reprezinta discriminare si l-a amendat pe seful statului cu 2.000 de lei.

„Utilizarea termenului penali de catre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, reprezinta discriminare si incalca dreptul la demnitate a persoanelor care se afla in procedura judiciara fara a fi condamnati, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din O.G. 137/2000, republicata. S-a aplicat amenda contraventionala in cuantum de 2000 lei”, a decis CNCD, votul fiind 5 la 4. Opinia separata a fost chiar a presedintelui CNCD, Asztalos Csaba.

Intrebat, miercuri seara, ce a vrut sa spuna cu noua declaratie despre „penali”, presedintele a raspuns: „Exact ceea ce am spus. stiti foarte bine la ce m-a referit”.

De asemenea, intrebat daca nu se teme de o noua sanctiune a CNCD, dupa noua folosire a termenului „penali”, presedintele Klaus Iohannis a spus ca nu exista o amenda, ci o observatie a CNCD, care a fost contestata.