Klaus Iohannis, atac dur la adresa Guvernului: Se impune resetarea Statului! Guvernele PSD au umplut tara de incompetenti in functii! Guvernul PSD a facut mult rau Romaniei! Romanii isi doresc o alta guvernare si o vor avea!

292

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, ca „se impune resetarea statului”, criticand dur inactiunea PSD dupa tragicul eveniment de la Caracal. El a spus ca „romanii merita un alt guvern”.

Declaratia integrala a presedintelui

„In urma cu cateva saptamani, tragedia cumplita de la Caracal ne-a aratat cat de multe si de profunde sunt disfunctionalitatile din interiorul unor institutii ale statului. Incompetenta, lipsa unor proceduri clare, coruptia, indiferenta, toate acestea au dus la un deznodamant cutremurator: incapacitatea statului de a salva vietile propriilor cetateni.

Am cerut Guvernului ca pana la finalul lunii august sa adopte o serie de masuri astfel incat, in situatii precum cea de la Caracal, sa nu mai existe intarzieri criminale in actiunea organelor statului. Am si indicat Guvernului in sedinta CSAT din 30 iulie ce masuri esentiale ar trebui luate cu prioritate.

PSD, preocupat insa de solutionarea crizelor interne, continua sa ignore rezolvarea urgentelor care sunt importante pentru cetateni si care au un impact direct asupra vietii si sigurantei lor de zi cu zi.

Am vazut doar cateva masuri punctuale, luate la cald, sub presiunea publica, si grija de a muta sefi de la o institutie la alta, fara sa-i sanctioneze pentru incompetenta lor.

Asa cum ne-a aratat in nenumarate randuri, PSD este specialist in a taragana lucrurile, sperand ca oamenii sa uite cui ii revine, de fapt, responsabilitatea.

Vedem in aceste zile doar o lupta politica surda pentru a ramane cu orice pret la putere. Tot ceea ce avertizam la inceputul anului despre buget din pacate s-a adeverit. Investitii majore nu se fac, spitale si autostrazi nu se construiesc.

PSD nu este preocupat de toate aceste lucruri, lucruri care sunt de maxim interes pentru oameni, ci doar de a-si securiza puterea, scotand functii la mezat.

Asa arata o guvernare esuata.

Garantarea sigurantei publice de catre stat este fundamentala, iar romanii asteapta de la statul lor respect si siguranta. Asteapta solutii rapide, dar guvernarea PSD nu si-a inteles niciodata rolul.

intarzie nepermis si modificarile legislative necesare pentru ca astfel de cazuri, precum cel de la Caracal, sa fie tratate cu mai multa operativitate. PSD a primit mai multe propuneri concrete – pe unele le-am transmis chiar eu – insa acestea sunt pur si simplu ignorate. Mai mult, pesedistii au abandonat propuneri de rezolvare a unor chestiuni sistemice atunci cand baronii lor au inteles ca asta inseamna, de fapt, renuntarea la controlul politic pe justitie si politie.

Pentru ca, dincolo de cresterea sau nu a pedepselor pentru diverse infractiuni, vorbim si de cum functioneaza institutiile statului.

PSD refuza sa faca pasii necesari pentru a corecta gravele carente create prin propriile lor decizii in ultimii ani. Asa se face ca nici pana acum, desi a generat numeroase efecte negative, legea recursului compensatoriu nu a fost abrogata.

Cei din guvernul PSD au permis, prin incompetenta si inactivitate, ca imaginea institutiilor statului sa fie grav afectata.

Astazi, Politia Romana – o institutie fundamentala in Romania – are probleme de credibilitate din cauza politizarii excesive.

Am mai spus-o si o repet – am ajuns aici pentru ca guvernele din ultimii ani au umplut tara de incompetenti in functii, au fost dati afara prea multi profesionisti si au fost pusi in locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a facut mult rau Romaniei si ar fi trebuit sa plece demult.

Romanii isi doresc o alta guvernare si o vor avea, o guvernare responsabila, pentru ca impreuna sa facem Romania functionala.

Se impune, asadar, resetarea statului, pentru ca directia in care a dus PSD tara in ultimii ani este una pur si simplu gresita. Este o directie gresita si romanii o considera gresita. S-a vazut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai.

Este nevoie de o guvernare pro-europeana, preocupata de drepturile romanilor, de siguranta romanilor, de prosperitatea romanilor”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos