Klaus Iohannis, atac dur la adresa lui Tudorel Toader: „Face un demers aiuritor si pe langa lege! Penibila faza”

289

Presedintele Klaus Iohannis l-a criticat foarte dur pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru propunerea de revocarea a procurorului general, Augustin Lazar, dar si pentru propunerea de numire pentru sefia DNA, fiind propusa aici Adina Florea. seful statului a precizat ca nu va lua nicio decizie privind revocarea lui Augustin Lazar pana la un verdict final al judecatorilor.

Klaus Iohannis a declarat ca ordonanta de clasare a dosarului in care era vizat, deschis cand era primar al Sibiului, si semnata de procurorul Cristian Lazar nu are nicio legatura cu procurorul general Augustin Lazar, pe care ministrul Justitiei il vrea plecat din functie.

„Am o opinie si o voi face cunoscuta la momentul potrivit, dar astazi inca nu m-as referi la aceste spete. insa, in ansamblu, se contureaza un comportament, o abordare a acestui ministru al Justitiei, pe care as clasifica-o pe langa lege, in privinta propunerilor si de numire, si de revocare”, a spus presedintele tarii, referitor la propunerea de numire a Adinei Florea la sefia DNA si de revocare a lui Augustin Lazar din functia de procuror general.

Luna trecuta, Klaus Iohannis a anuntat ca a cerut departamentului juridic al Adiministratiei Prezidentiale sa verifice legalitatea propunerii pentru functia de procuror-sef al DNA, inaintata de Tudorel Toader.

„intre timp, nu mai am doar dubii, ma indrept spre certitudini. Dar, cel putin in ce priveste revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru si cu corolarul la fel de aiuritor, de povesti, manipulari publice si asa mai departe. Penibila faza! Suntem in situatia in care momentan s-a inceput un demers judiciar si va spun de pe acum, ca sa nu fie speculatii, pana cand judecatorii nu vor da un verdict final nu am de gand sa fac nimic in aceasta chestiune”, a mai spus seful statului astazi.

„Despre speta revocarii am mai vorbit, procurorul general Lazar a facut si face treba buna, mi se pare total gresita solicitarea de revocare, gresita din punct de vedere politic, iar din punct de vedere legal voi scrie ceva atunci cand va fi situatia de asa natura. Aici foarte clar ne aflam intr-o zona in care infractorii incearca sa acapareze justitia si pe cine nu vor putea acapara, sau unde vad ei ca nu au sanse, vor sa-i indeparteze”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a inclus in dosarul prin care a cerut revocarea lui Augustin Lazar o ordonanta de clasare a unui dosar in care era depusa o plangere penala impotriva presedintelui tarii, pe vremea cand era primar al Sibiului, dar semnata de un alt procuror, pe nume Cristian Lazar.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos