Klaus Iohannis: Nu exclud pozitia de prim-ministru! Crin Antonescu: Il consider potrivit si de presedinte al Romaniei

522

klaus1Klaus Iohannis, a declarat ca nu exclude pozitia de prim-ministru, pozitie pentru care l-ar sustine din nou si liderul PNL Crin Antonescu, in opinia caruia edilul ar fi bun si de presedinte al Romaniei.

Intrebat daca ia in calcul pe viitor sa devina prim-ministru, Iohannis a raspuns:

„Nu as exclude din capul locului o astfel de posibilitate”.

La randul sau, presedintele PNL, Crin Antonescu , a fost intrebat daca il vede pe Iohannis din nou in functia de prim-ministru.

„Da, fara indoiala, cu precizarea ca intrarea domnului Klaus Iohannis in PNL nu inseamna cu nimic, dar absolut cu nimic vreo modificare in angajamentele noastre la nivelul USL in fata alegatorilor romani. Cu alte cuvinte, nu are niciun fel de legatura si nu afecteaza in niciun fel intrarea domnului Iohannis in randurile noastre sustinerea PNL pentru premierul Victor Ponta ca premier, pana la capatul acestui ciclu electoral”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a tinut sa sublinieze ca nu se pune sub nicio forma sub semnul intrebarii „contractul” din USL.

„Faptul ca il consider fara niciun fel de rezerva un om capabil sa fie prim-ministru nu spune nimic mai mult decat ca evident in Romania sunt mai multi oameni politici capabili sa fie prim-ministri”, a mai explicat Antonescu.

De asemenea, presedintele PNL a tinut sa sublinieze ca il considera pe Iohannis bun si pentru pozitia de presedinte al Romaniei.

„Ca sa mai spulberam dintre dubii (…) sa stiti ca eu il consider pe domnul Iohannis bun si de presedinte al Romaniei, ca sa nu mai aveti dubii, sau sa deschideti doua fronturi de speculatii”, le-a spus Antonescu ziaristilor.

Ulterior, el a mentionat ca poate lua in calcul sustinerea lui Iohannis si pentru o pozitie de lider al regiunii din care va face parte Sibiul.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos