Klaus Iohannis i-a dat planurile peste cap premierului! A intervenit si a anulat ordinul lui Dancila. Romania a votat pentru Kovesi in Consiliul UE!

351

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut ambasadorului Romaniei la UE, Luminita Odobescu, sa voteze pentru desemnarea Laurei Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european. Ambasadorul s-a conformat solicitarii sefului statului, anunta Digi24.

Surse oficiale au declarat pentru Digi24.ro ca presedintele a contactat-o telefonic pe Luminita Odobescu inaintea votului dat joi, in COREPER, pentru Kovesi, tocmai pentru ca Viorica Dancila daduse public un semnal de vot impotriva.

Presedintele PSD, Viorica Dancila, anuntase miercuri seara ideea ca Guvernul nu o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european, precizand ca, joi, ambasadorul Romaniei la Uniunea Europeana va vota impotriva fostului procuror-sef DNA.

„Am spus si repet acest lucru. Nu sustinem un mandat pentru Laura Codruta Kovesi. Nu sustinem acest mandat pentru ca mi se pare o abordare fireasca, atunci cand exista suspiciuni asupra unui om, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa lamureasca aceste lucruri si pe urma sa ocupe aceasta functie. Imi mentin pozitia pe care am avut-o”, a declarat Viorica Dancila, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Intrebata cum va vota joi Luminita Odobescu, ambasadorul Romaniei la UE, Viorica Dancila a fost categorica: „Am spus: impotriva”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos