Klaus Iohannis il ataca pe Dacian Ciolos: „Tot felul de politicieni se agata de tema sustinerii lui Kovesi!”

424

Presedintele Klaus Iohannis a spus din nou ca o sustine pe Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror sef european, dar nu a ratat sa trimita sageti pentru Dacian Ciolos, care s-ar agata de acest subiect.

„Sa va spun ceva si cu pozitia de procuror sef european. Eu am sustinut-o din capul locului pe doamna Kovesi si acest lucru i l-am spus si doamnei Kovesi si mai multor conducatori relevanti din politica europeana. Deci acest lucru se stie in Europa, ca eu o sustin pe doamna Kovesi”, a declarat Iohannis, intr-o conferinta de presa, la Cotroceni.

Seful statului a explicat, insa, ca acest post nu se negociaza, asa cum se intampla cu comisarii europeni sau cu presedintii si vicepresedintii institutiilor UE. Totusi, Klaus Iohannis a afirmat ca are speranta ca functia de procuror sef european va fi castigata de Laura Codruta Kovesi.

„Insa aceasta pozitie nu este una care intra negocieri impreuna cu comisarii, sau cu presedintii sau cu vicepresedintii de la nivelul Parlamentului European. Este un capitol separat si am speranta ca acest post se aloca doamnei Kovesi”, a subliniat Iohannis.

Intrebat cum comenteaza afirmatia liderului PLUS, Dacian Ciolos, porivit careia va negocia direct cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron, pentru sustinerea lui Kovesi la functia de procuror sef european, Iohannis a spus: „Fiind o tema de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agata de ea, dar daca contribuie la reusita e bine”.

La inceputul lunii, liderul PLUS, Dacian Ciolos, presedinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, a anuntat ca a discutat cu presedintele francez Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-sef european.

Cei doi au convenit ca vor lucra impreuna pentru ca nominalizarea sa fie facuta cat mai repede, „pornind de la sprijinul pe care Laura Codruta Kovesi l-a obtinut in Parlamentul European”.

„Azi am discutat cu presedintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-sef european. Am convenit sa lucram impreuna pentru a realiza cat mai repede nominalizarea sefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruta Kovesi l-a obtinut in Parlamentul European”, a afirmat Dacian Ciolos, intr-o postare pe Facebook.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos