Klaus Iohannis le da peste cap planurile social democratilor! „Dupa 1 Decembrie discutam, pana atunci nu vom schimba ministri. Punct!”

104

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu va mai exista nicio schimbare de ministri in aceasta saptamana, iar noua propunere de remaniere a PSD va fi analizata dupa Ziua Nationala. “Am primit astazi (joi – n.r.), la doua zile dupa remanierea guvernamentala, o propunere de remaniere guvernamentala. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. (…). Lucrurile merg foarte prost in privinta guvernarii. PSD este deja la al treilea guvern in nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozitiile de ministru. I-am numarat, nu o sa va vina sa credeti, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum ministri in aceste guverne. (…)

Asa nu se poate guverna. Este imposibil sa schimbi ministri toata ziua, buna ziua. De asta se ocupa PSD, sa schimbe ministri. Cum sa ne imaginam ca poate sa functioneze un guvern cu doua remanieri intr-o saptamana? Este ceva ce nu s-a mai intamplat, nu s-a mai auzit si in acest fel nu se poate continua. Eu nu sunt de acord sa contribui la o astfel de guvernare, care seamana mai degraba cu un carusel. (…)

In acest sens, ca sa fie lamurita chestiunea, in aceasta saptamana, nu va mai exista nicio schimbare de ministri, iar aceasta chestiune care mi-a fost propusa astazi, o remaniere dupa remaniere, va fi luata in analiza cel mai devreme dupa sarbatorile dedicate Centenarului si Zilei Nationale de 1 Decembrie. Pana atunci, pot sa va spun ca in aceasta zona nu se va intampla nimic”, a declarat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a motivat de ce a ales sa faca anuntul dupa 1 Decembrie.

″Si sarbatorile nationale trebuie respectate asa cum se cuvine. Nu cred ca romanii au nevoie de acest circ de remanieri acum, inainte de Sarbatoarea Nationala. Haideti sa serbam Centenarul asa cum se cuvine, dupa care putem sa revenim la circul de zi cu zi”, a spus Iohannis. Potrivit sefului statului, Guvernul este complet si “nu are decat sa lucreze”.

“Nu stiu ce conflict vor dumnealor (PSD – n.r.) sa invoce, dar eu i-as invita, in loc sa continue acest carusel, sa mai munceasca un pic in Guvern si pe urma mai vedem. Cred ca este rezonabil sa asteptam sa mai si guverneze un pic, nu numai sa schimbe toata ziua, buna ziua ministri dintr-o parte in alta”, a mai spus Iohannis.

Intrebat daca va lua act de demisia lui Lucian Sova de la Transporturi, el a raspuns ca pana dupa 1 Decembrie nu se va schimba nimic si ca aceste lucruri vor fi discutate dupa aceasta data. Iohannis a subliniat ca prin refuzul de a semna remanierea si de a lua act de demisia lui sova nu va bloca activitatea Guvernului.

“Nu va exista asa ceva. Pot sa va asigur ca nimic din ce fac eu nu pune in dificultate Guvernul. stiu ca unii speculeaza ca as bloca activitatea Guvernului. Nici vorba! Guvernul este complet, nu are decat sa lucreze. Dupa 1 Decembrie, vom discuta. (…) Din punctul meu de vedere, am voie sa fac orice in cadrul constitutional”, a adaugat presedintele.

Functia de ministru, a aratat Klaus Iohannis, nu este “un post de paznic la o cooperativa”. “Ministrul sta in functiune si munceste in folosul tarii pana se publica decretul de eliberare din functie”. Seful statului a mai afirmat ca “nu a avut nici intalniri, nici intelegeri si nici nu o sa aiba” cu Paul Stanescu, propus pentru revocare din functia de ministru al Dezvoltarii.

Presedintele Iohannis a reiterat ca guvernarea PSD-ALDE este una slaba. “Aceste lucruri – evaluarea activitatii ministrilor – se fac in Guvern si in partide. Nu cred ca va asteptati de la mine – care am spus numai departe de acum cateva zile ca acest Guvern, aceasta guvernare este un accident al democratiei – sa ma apuc acum sa fac evaluari ale ministrilor. Eu evaluez toate guvernarile pesedist-aldiste de la alegeri, din decembrie 2016, pana acum ca si guvernari foarte slabe. Dar sa ma apuc sa evaluez ministri, nu cred ca va asteptati de la mine”, a aratat el.