Loading...
Kovesi și Toader au fost din nou față în față pentru a discuta despre vizita delegației de evaluare a MCV! – Circul Politic

Kovesi și Toader au fost din nou față în față pentru a discuta despre vizita delegației de evaluare a MCV!

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ajuns, marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, pentru pregătirea evaluării din cadrul MCV pe care o va face o delegaţie de specialişti. La discuţii au participat mai mulţi reprezentanţi ai sistemului judiciar.

Aceasta este prima întâlnire dintre Laura Codruţa Kovesi şi Tudorel Toader, după cea de la CSM, în care Ministrul Justiţiei a argumentat cererea de revocare a şefei DNA, iar aceasta şi-a exprimat punctul de vedere.

O delegaţie a misiunii pentru evaluarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) va veni la Bucureşti în perioada 14-16 martie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cerând Camerei Deputaţilor informaţii privind legile justiţiei.

”Având în vedere că legile justiţiei şi modificările la Codul penal şi Codul de procedură penală reprezintă una din temele cele mai importante la acest moment pentru evaluarea de către Comisie a sustenabilităţii şi ireversibilităţii progreselor înregistrate în cadrul MCV, în vederea asigurării unei poziţii unitare a Parlamentului şi Guvernului, vă adresăm rugămintea de a transmite informaţii cu privire la derularea procesului legislativ, inclusiv aspecte referitoare la participanţii la dezbateri, transparenţa dezbaterilor, formularea şi însuşirea amendamentelor de către partidele politice, Consiliul Superior al Magistraturii şi asociaţiile profesionale ale magistraţilor, perspectivele procesului legislativ privind legile justiţiei, în considerarea deciziilor Curţii Constituţionale ale României, precum şi perspectivele modificărilor Codului penal şi Codului de procedură penală, asigurând, pe de o parte, punerea în acord a legislaţiei penale cu deciziile CCR şi transpunerea Directivelor europene, iar pe de altă parte continuarea luptei împotriva corupţiei”, se arată în scrisoarea ministrului Justiţiei către Camera Deputaţilor.

La finele lunii ianuarie 2018, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, declara, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că statul de drept funcţionează, este bine informat despre ce se întâmplă în România, dar dacă legile rămân cum au fost schimbate în Parlament se pot schimba şi discuţiile despre MCV şi Schengen.

Kovesi și Toader au fost din nou față în față pentru a discuta despre vizita delegației de evaluare a MCV! was last modified: martie 6th, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close