Kremlinul ar recunoaste cu jumatate de gura ca marele aliat China i-a dat cu flit! ”…arde casa la Moscova”

810

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a infirmat joi informaţiile apărute anterior în publicaţia germană Bild conform cărora avionul care îl ducea pe şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o vizită la Beijing s-a întors din drum noaptea trecută, relatează agenţia rusă oficială de presă TASS.

„Serghei Lavrov a lucrat aseară (miercuri) până târziu la Smolenka (diminutivul Pieţei Smolenskaia, unde se află sediul MAE rus – n.r.), iar (joi) dimineaţă a început pregătirile pentru negocierile cu colegii din Orientul Mijlociu veniţi la Moscova”, a scris Zaharova pe contul său Telegram.

Potrivit Bild, Lavrov ar fi plecat în noaptea de miercuri spre joi spre Beijing, dar preşedintele rus, Vladimir Putin, i-ar fi cerut să se întoarcă. Astfel, avionul care îl transporta pe Lavrov, care parcursese deja 2.800 de km din cei 6.000 până la Beijing, s-a întors din drum când se afla deasupra Novosibirsk (Siberia) şi a aterizat la Vnukovo, aeroport din Moscova, scrie agerpres.ro.

„Lumea se întreabă acum”, scrie Bild, „dacă Beijingul nu l-a primit pe ministrul de externe rus sau Putin l-a rechemat pentru că arde casa la Moscova”, citează ironic Zaharova comentariul din Bild, conform TASS.

Cu câteva zile în urmă, Moscova a cerut ajutor Beijingului, atât financiar, cât şi militar. La 14 martie, consilierul preşedintelui american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, s-a întâlnit la Roma cu diplomatul chinez Yang Jiechi, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist din China, prilej cu care l-a avertizat asupra eventualelor consecinţe pentru Beijing în cazul acordării unei asistenţe militare Rusiei, potrivit EFE.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos