La alegerile din 2014 eu voi aduce tamaie, aduceti si voi jerbe si coliva!

500

Aproape dintotdeauna, unul din obiectivele inalte ale politicii a fost construirea unei lumi mai bune, mai armonioase, mai aproape de planul divin. Doar, la noi parca, in ultimii 25 de ani, alesii neamului s-au concentrat ca nu cumva sa rateze Iadul…

De la „Republica” lui Platon, de la „Regatul Cerului”, pe care cruciatii europeni au incercat sa-l plamadeasca la Ierusalim si pana la Uniunea Europeana de astazi, asezata si bine conturata de crezul comun in democratie, libertate, recunoasterea valorilor umaniste si solidaritate sociala, conducerea politica orientata catre valorile traditionale ale crestinismului a incercat transformarea lumii intr-un loc cat mai aproape de desavarsire.

Dar cum totul, in manifestare este supus dualitatii, iata ca exista si socialistii, atei, agnostici, materialisti care agreseaza planeta cu idei maladive despre democratie, confundata cu debandada. Nu e sufiecint sa incurajezi mariajul gay ca sa fii considerat un progresist.  De fapt, toata lupta politica este si o consecinta a intalnirii fortelor opozabile. Cel putin, teoretic , politica este domeniul tampon, care are  menirea sa medieze, intre alternative, pentru a le face complementare.

In Romania de astazi, clasa politica ne demonstreaza ca nu este capabila de pace ci ca singura ei energie care o mai sustine in viata este conflictul permanent, definit astazi de toti propagandistii dogmatici in basism vs pontism.

Continuarea pe CodulLuiOreste.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos