La ordinele lui Daddy, PSD Iasi tine sa-i reaminteasca primarului Chirica ca usa partidului ramane definitiv inchisa pentru el!

372

PSD Iasi sustine ca usa partidului ramane inchisa atat pentru primarul Mihai Chirica, cat si pentru viceprimarul Gabriel Harabagiu, acuzandu-i pe cei doi ca se agata cu ”disperare” de orice mijloc pentru a ramane in continuare membri PSD.

Conducerea PSD Iasi afirma, intr-un comunicat transmis luni,ca in ultimii ani Mihai Chirica si Gabriel Harabagiu au fost intr-un permanent conflict cu reprezentantii partidului, iar dupa ce au fost exclusi din PSD, cei doi ”se agata cu disperare de orice mijloc pentru a ramane in continuare membri PSD”.

”Ii intrebam atunci: e doar o chestiune de marketing sa va agatati de imaginea celui mai puternic partid din Romania in lipsa unor realizari palpabile sau au fost doar niste gesturi imature, copilaresti si acum regretati cele intamplate? Nu asteptam un raspuns. Va comunicam doar ca usa PSD este inchisa, la Iasi, pentru dumneavoastra, domnilor. Indiferent cat veti incerca sa intarziati lucrurile prin metode mai mult sau mai putin corecte, va asiguram ca PSD Iasi va impune un nou consilier local si un viceprimar competent la Palatul Roznovanu. Mai devreme sau mai tarziu iesenii vor intelege ca s-au inselat cu primarul Mihai Chirica, prietenul fidel Gabriel Harabagiu si echipa de cumetrie de la Primaria Iasi. Cusau fara voia dumneavoastra ati incins vulcanul”, le transmite PSD Iasi primarului de Iasi Mihai Chirica si viceprimarului municipiului Gabriel Harabagiu.

Totodata, PSD Iasi sustine ca a remarcat la sfarsitul saptamanii trecute”un fapt deosebit de grav de incalcare a legii” din partea edilului Mihai Chirica. ”Primarul Iasiului a afirmat la ultima sedinta a Consiliului Local ca „m-am consulta si cu judecatori si cu avocati care vorbesc despre efectele unui ordin”, fapt consemnat si in procesul verbal al sedintei din 30 martie. Suntem indignati de acest lucru si il somam public pe primarul Mihai Chirica sa explice natura afirmatiilor sale. Legea nr. 303 /2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede ca judecatorii si procurorii nu pot sa dea consultatii scrise sau verbale in probleme litigioase, chiar daca procesele respective sunt pe rolul altor instante sau parchete decat acelea in cadrul carora isi exercita functia”, se mai arata in comunicatul PSD Iasi.

Conducerea social-democratilor afirma ca este ”inadmisibl ca primarul celui mai mare municipiu din tara, dupa Bucuresti, sa faca public astfel de afirmatii iresponsabile cu privire la posibile decizii ale instantelor judecatoresti”. In replica, primarul Iasiului Mihai Chirica a precizat, intr-un comuncat, ca nu este nici un secret faptul ca se consulta cu juristi sau fosti magistrati pe subiecte juridice care se refera la administratia locala. ”Spre deosebire de sefii vremelnici ai PSDragnea de la Bucuresti, ca si de la Iasi, eu nu ma cred atotcunoscator si am bunul simt de a ma consulta cu specialisti in domeniile de activitate pe care, personal, nu le stapanesc. Nu este niciun secret, am declarat-o si public, ca ma voi consulta cu specialisti din mediul academic, fosti magistrati, juristi,avocati si alti oameni de bine in chestiuni juridice care tin de administratia locala, cum ar fi prevenirea abuzurilor sau implementarea unei strategii locale anti-coruptie. Doar atragand alaturi de noi specialisti din toate domeniile, nucaratori de mape de partid, vom putea creste nivelul de performanta al activitati imunicipalitatii”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Saptamana trecuta, viceprimarul Iasiului Gabriel Harabagiu a revenit in functie, dupa ce Tribunalul Iasi a admis cererea de suspendare a ordinului prefectului privindincetarea mandatului sau de consilier. Tribunalul Iasi a admis marti cererea de suspendare a ordinului prefectului de Iasi Marian Serbescu privind incetarea mandatului de consilier in cazul viceprimarului Gabriel Harabagiu, pana la judecarea pe fond a cauzei. Decizia este executorie, insa poate fi atacata cu recurs. Gabriel Harabagiu a declarat ca instanta de judecata ”a oprit incercarea de intruziune brutala a politicului in buna functionare a administratiei publice”.

Pe 23 martie, prefectul de Iasi Marian Serbescu a anuntat ca a semnat ordinul de incetare a mandatului de consilier pentru Gabriel Harabagiu, dupa ce acesta a fost exclus din PSD. La cateva ore dupa anuntul prefectului de Iasi, primarul Mihai Chirica a spus ca a plecat in concediu deodihna si ca prerogativele sale au fost preluate de catre viceprimarul Gabriel Harabagiu. Chirica a precizat atunci ca nu stie nimic despre decizia Prefecturii si ca pana la revenirea din concediu, Harabagiu este cel care gestioneaza treburile curente in primariaIasi. La cateva zile, Chirica a revenit din concediu, iar Harabagiu a renunta tla functia de viceprimar, dupa ce a luat act de ordinul prefectului de Iasi. Mihai Chirica a precizat ca PSD incearca sa intervina in functionarea primariei iesene, acuzand filiala judeteana a PSD ca are ”o conducere degenerata pana la statutul de pres depicioare al lui Dragnea”. Atat primarul Mihai Chirica, cat si viceprimarul Gabriel Harabagiu au anuntat ca au atacat in instanta ordinul prefectului de Iasi.

Sursa: stiripesurse.ro