La Radio Romania Actualitati se canta fortat IMNUL PSD! Jurnalistii, acuze la adresa conducerii: slugarnicie politica, cenzura si cheltuirea abuziva a banilor publici!

498

Sindicatul Angajatilor din Radio Romania acuza conducerea postului, reprezentata de Dan Preda si Georgica Severin (director interimar numit de PSD) ca intervine in politica editoriala, cenzureaza materialele si cheltuieste banii publici „dupa bunul plac”.

Sindicalistii exemplifica slugarnicia conducerii radioului public fata de PSD prin faptul ca insusi managerul Dan Preda i-a luat interviu premierului Mihai Tudose.

„Sindicatul Angajatilor din Radio Romania a luat act de nemultumirile jurnalistilor de la postul Radio Romania Actualitati si CONDAMNA cenzura editoriala impusa de managerul postului, domnul Dan Preda, dar si de directorul interimar Georgica Severin. Postul National de Radio este in slujba cetatenilor si NU in slujba Partidului Social Democrat.

Pe aceasta cale ii solicitam domnului Presedinte al PSD, Liviu Dragnea, demiterea de urgenta a domnului Georgica Severin din functia de Director Interimar! In acelasi timp atragem atentia ca pe langa cenzura instituita la nivel de institutie, domnul Georgica Severin cheltuieste banii publici dupa bunul plac, semnand contracte de curatenie in timp ce institutia are angajati in acest domeniu, facand ITP si RCA la autoturismele institutiei la o firma din Campina, diverse achizitii fara licitatie si calatorind la EBU sau ABU folosind bilete la business class, da si alte contracte cu multe semne de intrebare.

Cel mai nou derapaj editorial a avut loc zilele trecute, cand managerul Dan Preda (retineti: managerul si nu un reporter sau un realizator) a facut un interviu in exclusivitate cu primul ministru Tudose. Va reamintim ca libertatea presei intr-o tara din Uniunea Europeana este garantata prin Constitutie, iar jurnalistii din Radio Romania sunt supusi in prezent la presiuni editoriale care sfideaza orice inchipuire”, se afirma intr-un comunicat al Sindicatului Angajatilor din Radio Romania, transmis redactiei aktual24.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos