Laszlo Borbely: Politicienii romani ar trebui sa se abtina de la comentariile privind deciziile Justitiei

436

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, ca politicienii romani ar trebui sa se abtina de la comentariile privind deciziile Justitiei, acestia trebuie sa faca publice ceea ce considera a fi abuzuri ale instantelor romanesti.

“In momentul de fata suntem intr-o situatie mai dificila, Romania, dupa aceste peripetii din ultima luna, care ne-au dat ocazia sa avem o vara foarte linistita si fara nici un fel de evenimente politice. Dupa aceasta luna fierbinte, pe buna dreptate Uniunea Europeana si altii ne spun respectati principiile statului de drept, respectati, de exemplu, independenta Justitiei. Politicienii – asa spune d-na Reding de la Comisia UE in cele 11 puncte – sa se abtina de la a comenta deciziile justitiei. Pai cum sa ne abtinem sa comentam o decizie injusta a Justitiei, nereala si neadevarata? Deci in acest moment Romania, care este in aceasta situatie, pe de o parte trebuie sa asculte de ceea ce spune UE, dar trebuie sa punem la punct ceea ce inseamna abuzurile unor institutii ale statului. Daca sunt abuzuri ale Justitiei trebuie sa le spunem, daca sunt abuzuri ale Procuraturii sau ale DNA trebuie sa le spunem. Daca sunt abuzuri ale Guvernului sau ale Parlamentului trebuie sa le spunem”, a declarat Borbely.

Laszlo Borbely a precizat ca acest caz este este si juridic si politic si ca in data de 1 septembrie, la Sf. Gheorghe va avea loc un protest impotriva sentintei Judecatoriei Buzau, care l-a condamnat pe Marko Attila si pe alte doua persoane pentru abuz in serviciu, in cazul retrocedarii imobilului.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos