Lauda de sine a PSD-ului, nu miroase bine! Cozmin Gusa: ”Romania are o crestere economica, insa de avans nu beneficiaza cetatenii tarii noastre!”

277

Consultantul politic Cozmin Guşă a afirmat, în cadrul emisiunii Realitatea Românească, de la Realitatea TV, că România are o crestere economica, de care insa nu beneficiaza cetatenii tarii, informeaza realitatea.net.

 

Cozmin Guşă a mai precizat că România are o creştere economică, însă de avans nu beneficiează cetăţenii ţării noastre. „Noi avem o creştere economică, s-a tot dezbătut zilele trecute, dar această creştere economică trebuie să se înţeleagă că este o creştere economică reală însă contabilă în România, de care nu beneficiează cetăţeanul român, ci cetăţeanul european, unde corporaţia, multinaţională, cum s-o numi ea, externalizează profitul şi aduce beneficii acelui stat, că e Germania, că e Franţa, Austria, Italia. Deci, noi tot timpul trebuie să fim atenţi să traducem această creştere economică aşa cum este ea: nebenefică pentru români, extrem de benefică pentru statele ale căror corporaţii uzucfructează potenţialul nostru geo-economic. Ce înseamnă acest lucru? Că sunt unii care folosesc piaţa românească ca să genereze profit în dauna bunăstării românilor”, a explicat constultantul politic.

„Se va întâmpla acest lucru până când România nu are curajul să deseneze un proiect care să îl conducă în baza anagajamentelor pe care şi le ia în faţa partenerilor din NATO şi Uniunea Europeană, Statele Unite, respectiv Germania, şi în faţa altor parteneri care dacă ne uităm foarte bine vin din eurasia care în jurul nostru, mă refer la China, Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Polonia, au marcat locul prin investiţii foarte mari, productive, nu doar prin investiţii de portofoliul”, a completat Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că acest proiect este unul pe care şi-l asumă ca şi gândire. „Pe mine nu mă mai interesează politica şi nu o să mai fac politică, dar mi-l asum ca şi gândire şi l-am pus în dezbatere pe care să îl dezbată oamenii pe care i-am ales. Noi la televizor nu facem altceva decât să propunem nişte idei pe care să le dezbată şi mai apoi să le accepte, să le refuze, să le modifice pentru că disperare văzută pe stradă în toate oraşele României este una destul de clară care i-ar trebui să îi apese. Pe mine mă apasă. Eu apar foarte rar în public, tocmai pentru că nu mai suport presiunea publică a unor oameni dezamăgiţi care nu văd un drum, iar România nu va avea drum pe strategia lui Băsescu. România va avea un drum doar dacă va desena un proiect de relevanţă pentru partenerii mari, pentru hegemoni, cum se numesc în limbaj geo-politic, un proiect care să conteze”, a declarat consultantul Politic.