Laura Codruta Kovesi, delegata de procurorul general la Parchetul General! Ce atributii va avea fosta sefa de la DNA!

246

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a fost delegata, miercuri, de catre procurorul general Augustin Lazar, in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, informeaza PiCCJ.

„Urmare a deciziei Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activitatii doamnei Laura Codruta Kovesi dupa revocarea din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, prin Ordinul nr. 1.412 din data de 11 iulie, a dispus delegarea acesteia in functia de procuror la Serviciul de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie incepand cu data de 11 iulie”, potrivit unui comunicat al Parchetului General.

Sursa citata mentioneaza ca Laura Codruta Kovesi va avea atributii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Nationale Anticoruptie pentru perioada 2016 – 2020.

„Avand in vedere experienta profesionala dobandita pana in prezent, procurorul va avea atributii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Nationale Anticoruptie pentru perioada 2016 – 2020, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a coruptiei, precum si elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unitatilor de parchet, in conformitate cu obiectivele strategice si domeniile prioritare ale institutiei, astfel cum sunt acestea exprimate in Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020”, se precizeaza in comunicat.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii decisese miercuri ca Laura Codruta Kovesi isi va continua activitatea in calitate de procuror la DIICOT Sibiu. Potrivit deciziei CSM, Kovesi urma sa fie incadrata la DIICOT Sibiu incepand cu data de 9 iulie.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.