Laura Codruta Kovesi dezvaluie presiunile politice la adresa DNA: Politician de renume, interventie la varful DNA: „Aresteaza-i doar pe ceilalti”

979

Laura Codruta Kovesi a relatat, luni, in premiera, modul in care un politician de rang inalt ca incercat sa intervina la varful DNA. Ea a spus intr-un interviu pentru pentru SportED Talks, ca o „persoana importanta” i-a transmis un mesaj, printr-un coleg procuror, prin care ii cerea sa se „imprietenesca” cu unii si sa ii „aresteze pe ceilalti”.

„Cand eram la DNA, a venit un coleg si mi-a spus: ‘Uite, m-am intalnit in aeroport cu o persoana importanta’, mai bine sa nu-i dam numele, si a zis ‘sefa ta greseste’. Colegul meu a intrebat: ‘Cu ce greseste?’. ‘Pai prea ii ia pe toti, cu unii ar trebui sa se imprieteneasca si sa-i aresteze numai pe ceilalti’. Si cand mi-a zis colegul m-a pufnit rasul, stiam cine este persoana, si in spatiul public poza tot timpul in cel care este egal si sa nu facem justitie selectiva, dar mesajul transmis mie era ‘imprieteneste-te cu unii’. I-am zis colegului: ‘Pai atunci facem justitie selectiva…, noi trebuie sa ne facem treaba, indiferent… nu putem sa avem prieteni in pozitia asta. Avem prieteni acasa, in familie, in timpul liber, dar la serviciu toti sunt egali’. Deci acesta este un fel de feedback pe care il primesti”, a relatat Kovesi.

Singura „persoana importanta” care a folosit obsesiv expresia „justitie selectiva” este Calin Popescu Tariceanu, arata aktual24.

Cateva titluri din presa ultimilor ani:

C.P. Tariceanu: DNA e un instrument politic care face justitie selectiva – Radio Romania Actualitati, 22.11.2017

Calin Popescu Tariceanu o acuza pe sefa DNA ca face „justitie selectiva” – Digi24, 26.06.2016

Tariceanu, atac la Kovesi: Sefa DNA are o abordare gresita. Face justitie selectiva! – B1 TV, 27.06.2016

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos