Head of Romania's National Anticorruption Directorate (DNA), Laura Codruta Kovesi, gives a press conference on February 14, 2018, in Bucharest. Kovesi on February 14 said that calls from the left wing majority for her to resign are an "attack" on justice aimed at discrediting the DNA. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCUDANIEL MIHAILESCU/AFP/Getty Images

Fosta sefa a DNA Laura Codruta Kovesi a iesit joi de la Sectia de investigare a magistratilor dupa 5 ore. Ea fusese chemata pentru dosarul deschis in urma acuzatiilor fugarului Sebastian Ghita, doar ca la audieri a aflat ca e suspecta intr-un alt dosar.

Procesul verbal a fost intocmit cu incalcarea tuturor drepturilor, a spus Kovesi, aratand ca toate regulile au fost aruncate la gunoi de Adina Florea.

„Cred ca intentionat am fost citata in aceasta zi. Intentionat am fost citata intr-un dosar si am dat declaratii, neprocedural, in alt dosar. Mi-a fost dat un proces verbal care nu este semnat de procuror. In toata activitatea mea profesionala, am incurajat procurorii sa procedeze corect.

Categoric va spun ca nu sunt vinovata pentru niciuna dintre faptele care mi se imputa. Categoric, toata aceasta campanie are legatura cu candidatura mea. Profesional, eu mi-am facut treaba. Exact astazi, cand se decidea votul, am fost citata”, a spus Kovesi.

Unul dintre jurnalistii televiziunilor apropiate PSD a intrebat-o daca nu e o rusine pentru Romania ca ea are atatea dosare: „In Europa sunt foarte apreciata, nu-mi este rusine de nimic din ce am facut, intotdeauna am fost corecta”, a raspuns Kovesi.

Intrebata despre „prietenia” cu Sebastian Ghita, Kovesi a negat-o si cu aceasta ocazie.

„Atata vreme cat nu am facut niciunul dintre lucrurile de care sunt acuzata nu pot exista probe. Asa cum a fost cu acele poze. Au fost inregistrari false. Am spus de multe ori ca nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena. Am revenit cu declaratii in 2017. Revin si spun iar – am fost invitata la evenimente institutionale. La acele activitati nu am fost singura.

E posibil sa apara poze si fotografii de la astfel de activitati. E posibil sa fi intalnit oameni care nu aveau nicio problema, iar ulterior sa fie judecate. Acest lucru eu nu pot sa il controlez”, a mai declarat Laura Codruta Kovesi.

Daca atunci cand a ajuns la audieri in fata sediului Sectiei Adinei Florea fusesera adusi oameni sa strige „la puscarie”, printre ei fiind identificati si interlopi din Clanul Sportivilor, la plecare fost sefa a DNA a fost intampinata de zeci de sustinatori care i-au scandat numele si i-au transmis ca o iubesc si o respecta. Kovesi a plecat in aplauze, arata Aktual24.