Laura Codruta Kovesi s-a clasat pe primul loc pentru sefia Parchetului European dupa votul din comisia CONT!

121

Laura Codruta Kovesi a obtinut 12 voturi in Comisia pentru control bugetar (CONT), dupa audierile din Parlamentul European pentru sefia Parchetului European, situandu-se pe primul loc. Ea este urmata de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi. Procurorul german Andres Ritter a obtinut un singur vot.

Cei trei candidati pentru sefia Parchetului European au fost audiati marti in comisiile LIBE si CONT.

Votul din Comisia LIBE este asteptat miercuri, dupa ora 11,00. Comisia LIBE este comisia decidenta.

Daca cele doua comisii vor vota candidati diferiti, numele final va rezulta in urma negocierilor dintre presedintii celor doua comisii. La fel ca in CONT, si in LIBE votul va fi secret.

Europarlamentarul Siegfried Muresan anuntat, marti, pe pagina sa de Facebook, ca Laura Codruta Kovesi a castigat in Comisia CONT, cu 12 voturi. Candidatul din Franta s-a clasat pe locul al doilea, cu 11 voturi.

”Victorie uriasa pentru Romania oamenilor cinstiti. Tocmai s-a incheiat votul in Comisia de Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru alegerea Procurorului sef European. Rezultatul votului: Laura Codruta Kovesi (Romania): 12 voturi; Andreas Ritter (Germania): 1 voturi; Jean-Francois Bohnert (Franta): 11 voturi. Acest vot este avizul Comisiei de Control Bugetar. Felicitari candidatului Romaniei!”, scrie Siegfried Muresan pe Facebook.