Laurentiu Leoreanu, vicepresedinte PNL: „Alt esec major pentru Dancila! Lucrarile la Autostrada Unirii nu au inceput nici pana acum, desi au trecut 10 luni de la promulgarea legii!”

376

Guvernul Dancila construieste in medie 2,5 km de autostrada pe luna. Si din cauza modului jalnic in care gestioneaza domeniul Transporturilor, caderea Guvernului Dancila, dupa trei ani de batjocura, a devenit o prioritate nationala pentru Romania, sustine vicepresedintele PNL, Laurentiu Leoreanu.

„A trecut aproape un an de cand presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind Autostrada Unirii care obliga Guvernul sa demareze proiectul rutier. Ce a facut ministrul Transporturilor in acest timp? A stat in birou si a (re)facut studii de fezabilitate pe hartie. Atat! Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km sa fie realizata pana la granita cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut, Guvernul sa asigure finantare predictibila, an de an, iar procedurile sa demareze in termen de 30 de zile de la promulgare (noiembrie 2018).

Ce a facut, concret, ministrul Razvan Cuc timp de 10 luni pentru proiectul rutier atat de asteptat in Moldova? A incheiat un contract pentru un nou studiu de fezabilitate privind tronsonul Targu Mures – Targu Neamt. Pentru tronsonul Targu Mures – Ditrau – Tirgu Neamt a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate, iar pentru tronsonul Tirgu Neamt – Iasi sunt inca in evaluare cele patru oferte depuse. Tronsonul Iasi – Ungheni abia a fost scos la licitatie pentru proiectare si executie. Pe scurt, Autostrada Unirii n-a depasit faza birocratiei, desi au trecut 10 luni de la promulgarea legii.

Premierul Viorica Dancila a pierdut legitimitatea poporului dupa alegerile europarlamentare, a pierdut majoritatea parlamentara, a pierdut increderea partenerilor europeni, refuza sa vina pentru un vot de validare in Parlament, dar se plange ca presedintele Klaus Iohannis blocheaza activitatea Guvernului. Atacul premierul la adresa presedintelui e cu atat mai ridicol in contextul in care ministerele care au titulari sunt modele de incompetenta. Un caz concret: Ministerul Transporturilor, condus de Razvan Cuc, care ignora Legea adoptata de Parlament si promulgata de presedintele Klaus Iohannis in urma cu aproape un an privind constructia Autostrazii Iasi- Targu Mures, singura sansa prin care Estul subdezvoltat al Romaniei – incluzand si Republica Moldova – ar putea fi conectat la Vestul aflat in plina expansiune economica.

In luna februarie 2019, Rovana Plumb, in calitate de ministru interimar al Transporturilor, anunta ca in acest an vor putea fi dati in trafic 180 de kilometri de autostrada. Au trecut 8 luni si s-au deschis doar 20 de kilometri: lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva. Asadar, Guvernul Dancila construieste in medie 2,5 km de autostrada pe luna. Si din cauza modului jalnic in care gestioneaza domeniul Transporturilor, caderea Guvernului Dancila, dupa trei ani de batjocura, a devenit o prioritate nationala pentru Romania”, declara Laurentiu Leoreanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos