Lefuri nesimțite într-o primărie din Neamț: paznicii și șoferii câștigă mai bine decât profesorii cu 15-20 de ani vechime la catedră!

219

Aplicarea unor legi ale salarizării etapizat, neunitar, duce la ciudăţenii precum cel dintr-un articol publicat de Vestea, în care un paznic sau un şofer de Primărie au un salariu de încadrare mai mare decât a unui profesor cu 15-20 de ani vechime la catedră.

Astfel, se pare că potrivit unei anexe la o Hotărâre de Consiliu Local din jud. Neamț, aleșii și-au pus niște sume incredibile.

Mai exact, pe locul 1, cum era și firesc, se află primarul cu 7200 lei (echivalentul a aproape 1600 euro), urmat de viceprimar și secretar (circa 1300 euro, fiecare). Apoi aceste sume descresc corespunzător funcţiilor şi studiilor, claselor posturilor ocupate până la cel mai modest plătit salariat, care este paznicul, cu 2741 lei.

Unul dintre șoferi și unul dintre paznici trec de lefuri de încadrare de 3250 lei fiecare! Cam cât aveau, până acum, unii primari de comune.

Surprinzător este că, în comparație, la leafa de încadrare de 3200 lei, un profesor ajunge după vreo 15 ani de vechime, cu toate gradele luate (adică a ajuns la gradul didactic 1).

Sursa: Vestea