Legea amnistierii si gratierii unor pedepse de pana la sapte ani a fost ADOPTATA in Comisia juridica! PNL, PDL si PPDD vor vota impotriva!

486

1ssssLegea amnistierii si gratierii unor pedepse de pana la sapte ani va fi supusa votului in plenul Camerei Deputatilor. Grupurile parlamentare ale PNL, PDL si PPDD au anuntat ca vor vota impotriva Legii.

Proiectul initiat de catre deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun a fost analizat in Comisia juridica, fiind adoptate o serie de amendamente luni seara, in conditiile in care la lucrarile comisiei au participat un sfert din totalul de 27 de membri.

Adoptarea raportului favorabil asupra proiectului in Comisia juridica nu a fost facuta publica.

Conform unor surse parlamentare, urmare a amendamentelor adoptate de comisie, proiectul prevede amnistierea infractiunilor pedepsite cu inchisoare de pana la sase ani si gratierea pedepselor cu inchisoarea de pana la sapte ani. Termenele initiale erau de pana la patru ani pentru amnistie si de sapte ani pentru gratiere.

Proiectul de lege a fost respins in luna mai de Senat si urmeaza sa intre la vot in plenul de marti al Camerei, care este forul decizional.

PNL, PDL si PPDD vor vota impotriva Legii amnistierii

„Din punctul de vedere al PNL, aceasta lege consideram ca nu e oportuna in acest moment. Grupul liberal va vota impotriva”, a declarat in plen liderul deputatilor PNL, George Scutaru, la dezbaterile generale asupra proiectului de lege.

La randul sau, deputatul PDL Adrian Gurzau a precizat ca Legea amnistierii nu face altceva decat sa ii „scape” pe cei care au probleme de legalitate sau sunt incompatibili.

„Acest proiect de lege il face pe preafericitul sinucigas Adrian Nastase sa scape de toate dosarele penale si de situatia in care este. Aveti majoritatea, fiti transparenti! Suntem membri UE, nu avem posibiliattea sa ne batem joc de lege”, a spus Gurzau.

Liderul grupului PPDD, Daniel Fenechiu, a precizat, la randul sau, ca PPDD considera ca proiectul de lege este in acest moment inoportun si va vota impotriva.

Deputatii au admis, insa, amendamentele la proiectul de lege stabilite in anexa la Raportul favorabil al Comisiei juridice din Camera.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos