Legea gratierii in forma Florin Iordache a trecut tacit in Senat! Subiect incheiat pentru condamnatul Dragnea: ”Mai dezgropam mortii?”

504

Proiectul legii gratierii a fost adoptat tacit in Senat din cauza ca nu a fost transmis la timp raportul Comisiei juridice, a afirmat, marti, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, scrie aktual24.ro.

Intrebat la Parlament de ce nu s-a dat un vot pe proiectul legii gratierii in Senat, Dragnea a raspuns: „Pentru ca cei de la comisie n-au venit cu raportul, pentru ca, pana sa se (…) finalizeze termenul de aprobare tacita, n-au cazut de comun acord asupra unei forme finale. Asta e”, scrie Agerpres.

Totodata, intrebat daca PSD si ALDE nu au majoritate in acea comisie, liderul social-democrat a replicat: „Mai dezgropam mortii? A ajuns in Camera legea”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, luni, ca proiectul legii gratierii, care urma sa fie adoptat tacit marti, nu poate intra pe ordinea de zi a plenului, intrucat la Biroul permanent nu s-a primit raportul Comisiei juridice in acest caz.

„Nu stiu daca o lasam asa (sa fie adoptata tacit — n.r.), dar pana in momentul de fata de la Comisia juridica nu am primit raportul. Fara raport, nu poate sa intre pe ordinea de zi a plenului”, a spus luni Tariceanu, la finalul Biroului permanent al Senatului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos