LEGEA REFERENDUMULUI este contestata de Traian Basescu!

690

1basePresedintele Traian Basescu a contestat la Curtea Constitutionala legea referendumului, acuzand ca actul normativ contine prevederi care infrang principii constitutionale legate de exercitarea suveranitatii de catre popor, potrivit mediafax.ro.

Presedintele Traian Basescu a trimis, sambata, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, in conformitate cu prevederile Articolului 146 lit. a) din Constitutia Romaniei si ale Articolului 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, o sesizare de neconstitutionalitate asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, informeaza Presedintia intr-un comunicat.

Basescu sustine in cerere ca legea este neconstitutionala deoarece contravine dispozitiilor Art. 1 alin (3) din Constitutia Romaniei, republicata, potrivit carora „Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate”, precum si prevederilor Art. 2 alin. (1) si (2) din Constitutia Romaniei, republicata, prin care se stipuleaza urmatoarele: „(1) suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum. (2) niciun grup si nicio persoana nu pot exercita suveranitatea in nume propriu”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos