Lia Olguta Vasilescu, VESTE BOMBA pentru toti romanii: salariile si pensiile lor la cheremu’ lui Sebastian Ghita!

611

Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu a recunoscut existența unei probleme grave în sistem – și anume, faptul că o firmă privată are acces la tot ceea ce înseamnă date despre salariații din România.

Este vorba despre grupul Teamnet, despre care presa a scris de nenumărate ori că ar fi controlat de către fostul deputat Sebastian Ghiță, informează Antena3, care citează PSnews.

„Problema e mult mai gravă decât spuneți dumneavoastră. Pe toate instituțiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, la ora actuală, sunt foarte mari probleme cu rețelele, în sensul că fie nu există codul-sursă, fie nu mai sunt contracte de mentenanță, fie aceste sisteme nu mai pot să ducă în spate baza de date și va trebui să găsim rapid o soluție. Pentru că, dacă mâine cade sistemul de la Casa de Pensii, noi nu mai putem să dăm pensiile în România. Și în acest tip de discuție am intrat încă din prima săptămână, când m-am învestit ca ministru al Muncii. L-am invitat și pe ministrul Comunicațiilor la Ministerul Muncii, ca să îi prezentăm problema. Eu cred că ar trebui gândită la nivelul Guvernului o strategie pentru toate ministerele și o licitație pentru aceste sisteme informatice pe care să o gestioneze Ministerul Comunicațiilor – în primul rând, pentru că niciun minister nu este pregătit să organizeze o astfel de licitație, să facă un caiet de sarcini (e clar că nu au specialiștii pentru așa ceva) și luăm în discuție la nivelul Guvernului ca să fie un obiectiv strategic al statului tot ce înseamnă gestionarea bazelor de date din subordinea ministerului”, a declarat ministrul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos