Liberalul Florin Citu: Dragnea si „gasca lui de infractori” fura banii publici pentru conturile proprii! Vezi care este metoda!

311

Curtea de Conturi si CSAT trebuie sa intervina urgent caci Dragnea si „gasca lui de infractori” fura banii publici pentru conturile proprii intr-un mod surprinzator.

De doi ani de zile, Romania se imprumuta la cele mai mari dobanzi din Europa, mai scump chiar decat Grecia. si ce este si mai ciudat, costurile de finantare pentru Grecia scad in timp ce DOAR pentru Romania, din toata Europa, cresc, remarca intr-o postare pe Facebook senatorul PNL Florin Citu, potrivit caruia acest lucru nu este intamplator ci o metoda prin care banii publici se transfera in conturile lui Dragnea.

Astfel, potrivit lui Florin Citu, „Dragnea si gasca lui de infractori transfera in afara Romaniei in conturile lor banii publici prin dobanzi din ce in ce mai mari”, iar CSAT si Curtea de conturi ar trebui sa se sesizeze.

Mai exact, Curtea de Conturi trebuie sa ceara URGENT situatia celor care cumpara obligatiuni de stat la preturi cu mult peste piata, iar Guvernul trebuie sa explice de ce este de acord sa plateasca dobanzi asa de mari, considera senatorul.

Postarea senatorului:

„De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT?

De doi ani de zile Romania se imprumuta la cele mai mari dobanzi din Europa. Mai Scump decat Grecia. si ce este si mai ciudat, costurile de finantare pentru Grecia scad in timp ce DOAR pentru Romania, din toata Europa, cresc.

Acest lucru nu este intamplator. Este metoda cea mai simpla de a transfera banii publici in conturile private ale lui Dragnea, Valcov si restul gastii de infractori.

Consilierul condamnat si habarnistul de la finante spun ca toate lucrurile merg perfect in Romania dar totusi platesc sume din ce in ce mai mari doar pe dobanzi. tari cu crestere economica mai mica platesc o fractiune din nivelul dobanzilor pe care il plateste Romania. Cum sa ajungi sa te imprumuti mai scump ca Grecia?

in 2018 costurile cu dobanzile au crescut cu 28%. Au taiat de la investitii, 20 de miliarde lei in 2017 si 2018, dar au platit pe dobanzi 23 miliarde lei.

Cum sa te lauzi cu cea mai mare crestere economica si in acelasi timp sa platesti cele mai mari dobanzi?

Este foarte clar pentru mine pe baza documentelor oficiale ca Dragnea si gasca lui de infractori transfera in afara Romaniei in conturile lor banii publici prin dobanzi din ce in ce mai mari. Dobanzi umflate, peste piata. Bancile din Romania nu mai imprumuta statul roman de aproape doi ani. Au deja cam 23% din active obligatiuni de stat. Nu mai au loc.

Cei care cumpara prin intermediul bancilor sunt tot felul de fonduri cu sediile in Londra dar actionari din Rusia, China si alte off-shoruri din America Latina. !!!

In opinia mea Dragnea si gasca lui fura banii public pentru conturile proprii prin plata dobanzilor nejustificat de mari, peste piata.

Avand in vedere documentele publice oficiale care prezinta o economie puternica si stabila, dobanzile sunt umflate de Valcov si Teodorovici cu cel putin 3 puncte procentuale. Altfel spus, dobanzile pe care le plateste Romania sunt mai mari cu 3% decat ar trebui. Nu exista nicio justificare economica avand in vedere datele si documentele oficiale.

Aceste procente se duc direct in conturile personale al gastii de infractori. Vorbim de aproape 3 miliarde Euro in doi ani de zile. !!!

Foarte simplu. Ministerul Finantelor la ordinul lui Dragnea plateste dobanzi mult peste piata doar anumitor “investitori”. Tot ce este peste piata ajunge in conturile infractorilor care conduc tara.

Curtea de Conturi trebuie sa intervina URGENT. Guvernul trebuie sa explice de ce este de acord sa plateasca dobanzi asa de mari cand TOATE documentele oficiale arata ca economia este puternica si stabila (minte CNSP?).

Curtea de Conturi trebuie sa ceara URGENT situatia celor care cumpara obligatiuni de stat la preturi cu mult peste piata. Aici e simplu, sa se uite la tarile cu crestere economica similara cu Romania si sa vada la cat se imprumuta. Curtea de Conturi trebuie sa vada cum este posibil ca Romania sa plateasca dobanzi mai mari decat Grecia.

Totul este premeditat. Nimic nu este intamplator. Iar in 2019, an electoral, sunt disperati. Deja au acceptat, selectiv, dobanzi mai mari.

De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT?

P.S. Nu trebuie sa va mai spun ca aceasta conducerea a Curtii de Conturi nu va supravietui 24 de ore in guvernarea liberala. Daca tac, sunt partasi la jaf si trebuie sa raspunda”, scrie senatorul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos