Deputatul liberal Pavel Popescu (31 de ani) a dat miercuri seara o replica ce i-a amutit pentru un moment pe toti cei aflati in studioul Antenei 3, in frunte cu Mihai Gadea si Mircea Badea. Dupa o lunga discutie despre partidul lui Dacian Ciolos, Pavel Popescu a spus: ”Mai stiu un partid infiintat de un securist, Dan Voiculescu, pe speta asta fiind foarte usor atacabili si dumneavoastra”.

Dupa momentul de stupefactie din studio, Mugur Ciuvica a izbucnit, replica sa fiind: ”De catre un bou! Trebuie sa fii mult prea bou ca sa-l ataci pe Voiculescu pe tema asta, CNSAS a spus ca Voiculescu nu a fost securist, i-au gasit doua chestii de la serviciul lui ca a dat informatii la Securitate”.

Reamintim ca Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, a fondat in anii 90 Partidul Umanist Roman, transformat ulterior in Partidul Conservator.

In 2011, decizia CNSAS prin care Voiculescu a fost dovedit drept colaborator al Securitatii a ramas definitiva in urma unei decizii a Curtii Supreme. Voiculescu a fost recrutat ca informator de Securitate comunista, in februarie 1970, primind numele conspirativ „Mircea”. in 1973 a fost recrutat in reteaua Directia a III-a unde i s-a dat numele de cod „Felix” si timp de doi ani a dat o serie de note informative despre colegi, rude plecate in strainatate si cetateni straini cu care a avut contact.

Pavel Popescu, ales deputat PNL in Timis, s-a facut remarcat in criza de dupa incendiul din clubul Colectiv, in 2015, cand a organizat transportul in strainatate al mai multor pacienti arsi, arata g4media.ro.