Liceele agricole raman in stand by! Proiectul de lege se plimba de doi ani intre Parlament si Administratia Prezidentiala!

396

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011 se plimba de vreo doi ani intre Parlament si Presedintie. Legislativul trimite proiectul la promulgare, presedintele Klaus Iohannis il retrimite inapoi Parlamentului pentru reexaminare. Din 23 martie 2019, proiectul amintit, in care la art. 31, alin. 21 se prevede ca liceele cu profil agricol se reorganizeaza si functioneaza in subordinea Ministerului Agriculturii si in coordonarea Ministerului Educatiei, se afla din nou pe masa presedintelui tarii.

„Toata lumea doreste ca invatamantul agricol sa se relanseze, sa devina unul performant, in armonie cu actualele vremuri. Trecerea liceelor agricole in subordinea MADR reprezinta o prioritate pentru actuala echipa de conducere a ministerului. Se asteapta de prea mult timp aceasta reorganizare, insa nu se intampla nimic.

Si nu din cauza politicilor, ci a acestui ping-pong generat de presedintele tarii. Actuala conducere a MADR a depus toate eforturile sa ia in subordine bruma de scoli cu profil agricol care mai exista astazi, insa tergiversarea asta nu face rau doar scolilor, ci chiar intregului spatiu rural. Trebuie sa punctez ca discutiile si politicile agricole nu se fac asa, la gura sobei, ci intr-un cadru organizat cu participarea tuturor factorilor de decizie. Asta, pentru ca in ultima vreme tot vad cum se reinventeaza Cenaclul Flacara”, ne-a declarat dr. Radu Antohe, expert in dezvoltare rurala si politici agricole.

Sursa: revistafermierului

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos