Lider de grup al deputatilor PSD, trimis in judecata de procurorii DNA fiind acuzat ca a primit mita 400.000 euro!

487

Noul lider de grup al deputatilor PSD, Ioan Munteanu (foto), desemnat joi, a fost trimis vineri in judecata de procurorii DNA, sub control judiciar, pentru trafic de influenta si spalare de bani, fiind acuzat ca a primit mita 400.000 de euro, scrie ziare.com.

In ciuda problemelor in Justitie, el a preluat joi functia de lider al grupului deputatilor PSD, dupa ce fostul lider, Marcel Ciolacu, a fost numit vicepremier.

Ioan Munteanu este acuzat ca, la sfarsitul anului 2009 si inceputul anului 2010, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic (PSD, n.red.), a pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) un procentaj de 5% din valoarea contractelor incheiate intre firma acestuia si o societate comerciala cu capital majoritar de stat.

In schimbul acestor bani, deputatul i-a promis martorului ca va interveni pe langa directorii societatii beneficiare a contractelor, fata de care a pretins ca are influenta, pentru ca acestia sa faca demersurile necesare deblocarii platilor restante catre firma omului de afaceri.

Procentajul respectiv, reprezentand de 400.000 euro, a fost primit de Munteanu in trei transe, din care 350.000 euro i-au fost remisi personal, conform DNA.

„Pentru a disimula adevarata natura a provenientei ultimei transe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), in luna iulie a anului 2011, intre societatea omului de afaceri si o firma administrata de o ruda a inculpatului a fost incheiat un contract fictiv de prestari servicii”, mai precizeaza procurorii DNA.

In acest dosar a fost dispus sechestru asigurator asupra sumelor de bani existente in contul detinut de deputat la o unitate bancara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Ioan Munteanu este deputat de Neamt la al patrulea mandat.