Mai mult

  Lider PNL: „Avem majoritate si vom elimina pensiile speciale asa cum am promis!”

  9,524FaniÎmi place

  Pensiile speciale au fost inventate de PDSR, actualul PSD, prin anul 2001, declara Cristi Barbu, secretar general adjunct al PNL. Liderul liberal precizeaza ca eliminarea acestora va fi facuta saptamana viitoare, cand se va aproba proiectul initiat de PNL in urma cu doi ani.

  O scurta istorie a pensiilor speciale suna cam asa: inventate prin 2001 de catre PDSR, stramosul actualului PSD se acorda in baza unei legi speciale si nu pe baza legii pensiilor in prezent sunt vreo 7 legi care prevad acordarea de pensii speciale pentru diverse categorii profesionale cuantumul pensiei nu tine cont de contributia platita si in multe cazuri suma pe care o primeste pensionarul special ajunge sa depaseasca salariul pe care il primea acelasi om cand muncea.

  Saptamana viitoare, legea initiata de Partidul National Liberal in urma cu mai bine de doi ani, ajunge la vot final in sesiunea extraordinara convocata de presedintele Romaniei. Avem majoritate si vom elimina pensiile speciale asa cum am promis!”, a scris Barbu pe pagina sa de Facebook.

  Numarul de beneficiari de pensii de serviciu era, la finele lunii decembrie 2019, de 9.359 persoane, in crestere cu 1,9% (plus 175 de persoane) fata de perioada similara din 2018, conform datelor centralizate de Casa Nationala de Pensii Publice. Cei mai multi, respectiv 3.878, erau beneficiari ai Legii 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor, in cazul acestora inregistrandu-se si cea mai mare pensie medie, respectiv 18.716 lei, din care 17.409 lei cota suportata din bugetul de stat, iar diferenta din bugetul asigurarilor sociale de stat.

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...