Liderii PPE saluta intoarcerea lui Basescu in functie

546

Presedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, si liderul grupului popular din Parlamentul European, Joseph Daul, saluta intoarcerea in functie a presedintelui Traian Basescu in urma deciziei Curtii Constitutionale.

„Invalidarea referendumului desfasurat pe 29 iulie 2012 a fost constatata de catre Curtea Constitutionala. Salutam implementarea acestei decizii prin sesiunea Parlamentului Romaniei si publicarea in Monitorul Oficial. Acesta a fost singurul pas corect, avand in vedere participarea insuficienta la referendum. Ca urmare, salutam intoarcerea in functie a presedintelui Traian Basescu si incheierea interimatului”, afirma Martens si Daul, intr-un comunicat de presa transmis marti.

Cei doi lideri PPE au tinut sa sublinieze ca sub conducerea presedintelui Traian BasescuRomania si-a gasit locul in Europa datorita eforturilor mari ale poporului roman” si a muncii institutiilor tarii.

„Salutam in mod calduros intoarcerea in functie a presedintelui Basescu. Sub conducerea lui Traian Basescu Romania si-a gasit locul in Europa datorita eforturilor mari ale poporului roman si a muncii remarcabile a multor institutii din Romania. Aceste realizari nu trebuie supuse niciunui risc de catre politicieni ce aspira spre obtinerea puterii absolute si spre implementarea agendelor lor personale. Conform Constitutiei Romaniei, Traian Basescu a fost ales presedinte al Romaniei pentru un mandat de cinci ani. Asteptam cu nerabdare sa cooperam din nou cu domnia sa pentru continuarea consolidarii pozitiei Romaniei in Europa”, afirma Martens si Daul.

 

Partidului Popular European

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos