Liderii PSD-ALDE pun tara la cale la Sinaia! De ochii lumii au declarat ca vor discuta legea salarizarii, de fapt nu-i intereseaza altceva decat UN NOU PLAN prin care sa o DEMITA pe Kovesi!

397

Liderii PSD se reunesc joi, la Sinaia, in cadrul Comitetului Executiv National, iar ulterior va avea loc sedinta coalitiei de guvernare. Principalul punct de pe ordinea de zi este Legea salarizarii unitare care va fi semnata de liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu si copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

Social-democratii se intrunesc, la ora 11.00, printre subiectele de discutie regasindu-se situatia deputatului PSD Catalin Radulescu, caruia Liviu Dragnea ii va cere sa se „autosuspende” din partid in urma afirmatiilor pe care le-a facut cu privire la protestatarii din Piata Victoriei, scrie News.ro.

„Maine (joi – n.red.) vom discuta subiectul Catalin Radulescu. A incercat sa se autosuspende, nu i-a iesit. O sa propun eu autosuspendarea lui”, a afirmat, miercuri, Liviu Dragnea.

Si subiectul Victor Ponta ar urma sa fie dezbatut in cadrul CEx, in conditiile in care deputatul PSD a lansat o serie de atacuri la adresa lui Liviu Dragnea, care a precizat, la randul sau, ca exista persoane in partid care solicita excluderea fostului premier din randul social-democratilor.

Un alt subiect de discutie in Comitetul Executiv va fi si rezultatul evaluarii facute de ministrul Justitiei cu privire la activitatea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA si a procurorului general, Augustin Lazar. Asta dupa ce presedintele PSD s-a declarat nemultumit de expertiza realizata de Tudorel Toader.

Cu toate acestea, Liviu Dragnea a sustinut ca ministrul Justitiei nu risca retragerea sprijinului politic, dar va trebui sa capete „experinta politica” si sa invete din „neconcordantele” acestea din comunicare.

Dupa Comitetul Executiv National va avea loc, la ora 14.00, sedinta coalitiei la guvernare, copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu fiind invitat la Sinaia pentru a semna, alaturi de Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu legea salarizarii unitare.

Totodata, in cadrul intrunirilor de joi, de la Sinaia, va avea loc si o evaluare a ministrilor Guvernului Grindeanu, in conditiile in care liderul PSD vrea sa ii traga la raspundere de ce au intarziat „atat de mult” cu Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii.

Presedintele PSD se va mai intalni si cu grupul parlamentar al deputatilor social-democrati, pe ordinea de zi regasindu-se chestiuni organizatorice legate de programul Camerei Deputatilor, stadiul initiativelor legislative, precum si situatia prezentei.

Liderii PSD au ajuns la Sinaia inca de miercuri seara, ei fiind cazati la hotelul Mara unde urmeaza sa stea pana vineri dimineata.