Liderii USL incearca sa scoata 2 milioane de cetateni din cvorumul de prezenta a referendumului

407

Liderii USL incearca sa reduca numarul persoanelor care au dreptul sa fie pe listele electorale permanente, prin scoaterea de pe listele electorale permanente pe toti romanii plecati in strainatate, in asa fel incat sa atinga cvorumul de prezenta necesar validarii referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Numarul acestora, alaturi de cel al persoanelor decedate care se afla pe listele electorale, s-ar ridica, dupa calculele USL, la aproximativ 2 milioane de persoane.

„Listele electorale permanente si cele speciale sunt lucruri total diferite. Din 2004, de cand Evidenta Informatizata a trecut la autoritatile locale administratia a ramas in urma. Sigur ca nu sunt 18,2 milioane de cetateni cu drept de vot. In realitate nu suntem 18,2 milioane, dar administratia noastra nu a tinut pasul cu aceste schimbari. Sunt foarte multe lucruri de facut, nu doar pentru cei care s-au mutat definitiv in strainatate si nu s-au facut procedurile de rigoare”, a declarat premierul Victor Ponta la un post de televiziune.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos