Liderul PNL Bucuresti: Coalitia cu PSD a fost impusa Romaniei din afara granitelor! Rusia a jucat un rol important

2802

Presedintele PNL Bucuresti, Ciprian Ciucu, a dezvaluit duminica, intr-un interviu la Prima TV, ca formarea coalitiei PSD-PNL a fost impusa din exteriorul Romaniei, motivul fiind situatia extrem de tentionata de la granita dintre Rusia si Ucraina.

„Eu, de obicei, cand aud argumente de genul asta, interesul national si asa, in politica, ma uit de doua ori. Dar este un argument.

Se pare ca existau niste informatii despre ce se intampla si se prefigureaza a se intampla in nord-estul tarii noastre, ma refer la Rusia si Ucraina, se pare ca au fost niste semnale care veneau din exterior: ‘Dom’le gasiti o formula rapida sa aveti stabilitate’, avem nevoie de un partener stabil in zona, se pare, se pare, se pare…

Deci au fost mai multe argumente care au dus la aceasta constructie, care cel putin pe unu, doi ani de zile se poate dovedi stabila pana la urma”, a sustinut Ciprian Ciucu.

In discursul pe care l-a sustinut in momentul in care ministrii cabinetului Ciuca au depus juramantul, Klaus Iohannis nu a suflat o vorba despre criza din „nord-estul” Romaniei.

„Criza politica s-a terminat, dar celelalte crize, nu si nici problemele nu au disparut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetica nu s-a terminat, capata doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregatit si votat. Oamenii asteapta plata salariilor si a pensiilor la timp si multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistenta in Parlament, si acum exista acest Guvern.

Dar nu numai probleme ne asteapta si va asteapta. Sunt multe oportunitati. Planul National de Redresare si Rezilienta se cere implementat, sunt foarte multi bani aici care trebuie investiti in beneficiul romanilor.

Toata lumea asteapta masuri consistente pentru a garanta o crestere economica, pentru a creste salariile, pentru a creste pensiile. Toata lumea se asteapta la investitii, autostrazi, drumuri, spitale, scoli si multe altele. Si pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunitati, este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijina pe o larga majoritate in Parlamentul Romaniei. Acum avem acest Guvern.

Nu a fost simplu. Cred ca nu isi imagineaza nimeni ca a fost simplu ca, intr-o coalitie, sa vina impreuna partide care pana mai ieri s-au luptat unul impotriva celuilalt. A fost nevoie sa se treaca peste multe orgolii, si mai mari, si mai mici, pentru a gasi punctele comune si pentru a ajunge la votul de incredere de astazi.

Domnule Prim-ministru, onorati membri ai Guvernului, asteptarile sunt mari. Romanii asteapta sa va apucati si sa rezolvati problemele pe care le-ati enuntat in programul de guvernare. Lumea s-a saturat de crize. Lumea s-a saturat de promisiuni.

Oamenii vor sa vada fapte, oamenii vor sa vada rezultate. Va invit sa le livrati!”, a spus Iohannis.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos