Liderul PSD Covasna: Probabil UDMR s-a erodat la putere, ar fi bine să se mai odihnească în opoziţie

242

Întrebat despre declaraţia deputatului PNL Călin Popescu Tăriceanu conform căreia ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL, preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, a spus că totul va depinde de ce rezultate va obţine USL la alegerile parlamentare.

„Depinde de conjunctura în care se vor finaliza alegerile parlamentare. Dacă USL va câştiga peste 50 la sută la alegerile parlamentare, nu văd de ce am mai coopta o altă formaţiune la guvernare?”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Horia Grama.

Liderul PSD Covasna a adăugat că oricum decizia nu va depinde de el, dar, în opinia sa, UDMR ar trebui să mai stea în opoziţie.

„Probabil UDMR s-a erodat la putere, prea mult a stat la putere, deci, în opinia mea, ar fi bine să se mai odihnească în opoziţie, dar nu depinde de mine ce decizie se va lua”, a spus deputatul Grama.

Deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL.

Tăriceanu a participat la o întâlnire electorală, într-o scară de bloc, în zona Dorobanţi din Bucureşti. La întâlnirea desfăşurată în prezenţa primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, au participat aproximativ 50 de persoane.

Întrebat, după întâlnire, de către ziarişti, dacă vede posibilă cooptarea UDMR într-un viitor guvern, având în vedere că liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că a avut o bună colaborare cu PNL condus de Tăriceanu, fostul premier liberal a declarat: „Din punctul meu de vedere da, şi cred că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL”.

El a mai mai spus că „aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%” la parlamentare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos