Mai mult

  Linie telefonica directa si site specializat pentru neregulile de la alegerile din 9 decembrie

  9,524FaniÎmi place

  Asociatia Pro Democratia (APD) va pune la dispozitia alegatorilor un Telverde cu acces gratuit 0800.070.100 si platforma online www.alegericorecte.ro, pentru a fi sesizate nereguli si fraude din timpul alegerilor parlamentare.

  Potrivit unui comunicat al APD, linia telefonica va fi disponibila sambata, intre orele 9.00 si 20.00, si duminica, intre 7.00 si 23.00, si va putea fi utilizata de catre cetateni si pentru a obtine informatii referitoare la detalii tehnice legate de procesul electoral. Sesizarile vor fi directionate catre institutiile relevante si vor fi urmarite de catre APD.

  Pagina web contine ca element central o harta interactiva care permite utilizatorilor sa marcheze nereguli si fraude electorale, cu posibilitatea de a include descrieri, de a posta fisiere audio, video sau imagini sau de a recomanda legaturi web. Pe harta se pot marca mai multe tipuri de activitati care contravin legislatiei in vigoare si recomandarilor internationale in materie electorala, pornind de la mita sau vot dublu pana la campanie in ziua votului sau cheltuirea fondurilor publice cu scopuri electorale.

  Platforma online si TelVerde au fost utilizate in 2012 ca instrumente de monitorizare a referendumului din 29 iulie si a alegerilor locale din 10 iunie, potrivit asociatiei.

  Astfel, in timpul referendumului, Pro Democratia a inregistrat peste 700 de sesizari, iar in urma acestora a intocmit numeroase informari catre Biroul Electoral Central, birourile electorale de circumscriptie judeteana, Politie si parchete.

  De asemenea, observatorii acreditati de catre Asociatia Pro Democratia vor monitoriza desfasurarea procesului electoral si corectitudinea votului in mai multe localitati din tara. Neregulile sesizate vor fi transmise public sambata (daca este cazul) si duminica, in timp real, prin comunicate de presa, precizeaza reprezentantii asociatiei.

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...