Lista candidaților lui Dragnea pentru funcția de ministru al Apărării, a intrat la apă! Membrii PSD se feresc să ocupe postul!

443

Biroul Permanent National largit al PSD se reuneste marti, iar dupa aceasta sedinta ar urma sa fie anuntat noul ministru Apararii care il va inlocui pe Adrian Tutuianu.

Tutuianu si-a dat demisia din functie saptamana trecuta, invocand „proasta comunicare” pe subiectul platii sumelor aferente soldelor/salariilor militarilor.

„Marti avem un Birou Permanent National largit, unde voi propune premierului, din partea partidului, un nume si ulterior sa fie prezentat presedintelui Romaniei”, a declarat duminica liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a precizat ca, inainte de sedinta BPN al PSD, propunerea va fi prezentata presedintelui ALDE, Calin Popescu-Tariceanu.

„Nu cred si nu vad ce criza e. La Armata este un ministru interimar, are toate competentele. Marti va fi propus un ministru plin, nu poate sa fie nicio criza. Nici macar o criza financiara, pentru ca banii sunt suficienti la Ministerul Apararii. Joi, vineri ar trebui sa fie pregatiti sa faca plati catre angajati”, a sustinut Liviu Dragnea.

Premierul Mihai Tudose a acceptat demisia lui Tutuianu si a precizat ca nu sunt probleme la bugetul de stat, „sunt bani in toate ministerele” si ca Guvernul urmeaza sa faca o rectificare pozitiva.

„Ministerul de Finante a spus ca acolo ceva se intampla gresit. Acea alocatie de hrana pe care o primesc militarii nu este normal si corect sa se dea in prima jumatate a lunii pentru toata luna, ca este o plata in avans si recomandarea Ministerului de Finante este ca acea plata sa se dea la sfarsitul lunii. Si de aici incolo unii au inteles altceva”, a explicat Tudose.

Ministerul Apararii anuntase ca a dispus efectuarea, in 15 septembrie, a platii sumelor aferente soldelor/salariilor nete, fara contributiile individuale si impozit, in conditiile in care nu a fost facuta rectificarea bugetara pe acest an. Totodata, s-a mentionat ca intre 21 si 25 septembrie va fi facuta plata sumelor reprezentand contributiile angajatorului si ale angajatului si impozitul pe venit.

Mandatul de ministru al Apararii este detinut interimar de vicepremierul Marcel Ciolacu.

Cel mai probabil, noul ministru al Apararii va fi desemnat din randurile deputatilor PSD din Comisia de Aparare.

Membrii PSD ai Comisiei de Aparare sunt: Caprar Dorel-Gheorghe, Mocioalca Ion (simpatizant Grindeanu), Weber Mihai (a refuzat), Andrei Alexandru-Ioan, Bejinariu Eugen, Iftimie Neculai, Margarit Mitica-Marius, Pop Georgian, Simonis Alfred – Robert, Vlase Petru Gabriel.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos