Liviu Dragnea: In 2014 pregatim regionalizarea!

767

regioVicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca in noua viziune a USL anul 2014 va fi folosit pentru a crea un cadru institutional al regionalizarii in limitele in vigoare in prezent.

Dragnea a precizat ca proiectul regionalizarii nu este stopat, ci continua.

„Vreau sa vorbesc putin si despre posibila noua organizare teritoriala a Romaniei, respectiv regionalizarea administrativa, proiect care a inceput, care nu e stopat, dimpotriva, el continua”, a spus Dragnea, in deschiderea unui seminar pe tema dezvoltarii regionale.

El a spus ca, din cauza disputelor pe Legea referendumului, regionalizarea trebuie sa mai astepte un an cel putin.

„Din cauza disputelor pe marginea Legii referendumului, de care depinde modificarea Constitutiei, lege care nu e in vigoare inca, nu e promulgata, lege pe care Curtea ne-a transmis ca o considera constitutionala abia dupa un an de la intrarea in vigoare, nu putem discuta de posibilitatea infiintarii unor regiuni, pentru ca nu avem aceasta notiune in Consittutie. Deci trebuie sa asteptam cel putin un an, un an si ceva incepand din acest moment”, a precizat Dragnea.

El a admis, insa, ca abordarea USL fata de regionalizare este diferita in acest moment fata de cea de la inceputul anului.

„Dar, spre deosebire de momentul initial, cand hotarasem ca finalul acestui an sa permita modificarea Constitutiei generand infiintarea regiunilor administrative, acum abordarea noastra e putin diferita, in sensul ca vom folosi anul viitor pentru a crea un cadru institutional in cadrul limitelor legale pe care le avem in vigoare in prezent”, a spus Dragnea.

El si-a exprimat speranta ca anul 2014 sa fie anul de pregatire a viitoarei regionalizari administrative.

„Sper ca pana la urma tot raul sa fie spre bine si anul viitor sa fie anul in care toate institutiile publice, toti actorii locali, toti functionarii sa incepem sa invatam sa gandim regional, sa cream cadrul insittutional si anul 2014 sa fie anul de pregatire a viitoarei regionalizari administrative”, a spus Dragnea.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos