Liviu Dragnea, iesire nervoasa la sedinta CEX! „Parlamentul nu cere aviz de la nimeni!” Un jurnalist cu experienta arata manipularile de doi lei ale liderului PSD!

187

Liviu Dragnea a declarat, duminica, ca a rugat-o pe premierul Viorica Dancila sa analizeze posibilitatea reducerii sumelor alocate serviciilor secrete si sa le redistribuie pentru sanatate, precizand ca daca Guvernul nu va decide asta, va fi depus un amendament in Parlament, in acest sens.

„I-am rugat sa analizeze sumele serviciilor secrete. Cred ca sumele importante de aici pot fi relocate in sanatate de exemplu. Eu ma gandesc ca un program de acordare gratuita cu toti copiii din Romania de vitamina D este tot un program de siguranta nationala. Program pentru diabet. Si doamna prim-ministru cu domnul ministru au spus ca vor analiza, daca pot face in Guvern aceasta modificare, daca nu, eu sigur o sa fac la Parlament”, a afirmat Liviu Dragnea, la Parlament.

Intrebat daca nu este necesar avizul CSAT pentru a face aceasta modificare, presedintele PSD a raspuns ironic: „E nevoie de avizul lui Iohannis si pentru viata? Parlamentul nu cere aviz de la nimeni”.

Bugetele Serviciului Roman de Informatii, al Serviciului de Informatii Externe, al Serviciului de Protocol si Paza si al Servicului de Telecomunicatii speciale au cresteri, conform proiectului de buget cuprinse intre 4,8% si 69% fata de anul trecut.

Conform proiectului, bugetul SRI este de 2,4 miliarde lei, cu o crestere de 4,8% fata de anul trecut, cel al Serviciului de Telecomunicatii Speciale de 604 milioane lei, cu o crestere de 69%, bugetul SPP de 233 milioane lei, in crestere cu 20% iar bugetul SIE de 309 milioane lei, in crestere cu 8,5%.

Jurnalista Adriana Dutulescu schematizeaza chirurgical logica lui Dragnea pe pagina de Facebook.

„1. PSD a intarziat sa aduca legea bugetului in Parlament cu vreo 3 luni. Pesedistii l-au acuzat pe Iohannis ca a blocat bugetul, pentru ca nu a dat avizul in CSAT pentru bugetele serviciilor. Avizul fusese dat in 19 decembrie si anuntat oficial si cat se poate de public de Iohannis si de Administratia Prezidentiala.

  1. Liviu Dragnea se intoarce din vacanta si face bugetul statului pe 2019, cu Darius Valcov. Ca sa nu fie niciun dubiu ca ei fac bugetul pe 2019, isi fac si poza si o pun pe Facebook. Ca doar nu l-ar face Viorica Dancila.
  2. Apare legea bugetului pe site la Finante, cu majorari de 4-6% fata de anul trecut pt SRI si SIE si cu 20% pt SPP, ala condus de dusmanul lui Dragnea, Pahontu.
  3. Liviu Dragnea iese azi din sedinta CEX PSD si, foarte indignat de legea bugetului pe care el insusi a facut-o, aproape tipa ca el nu e de acord cu bugetele serviciilor, le va taia ca sa dea la bolnavii de diabet.
  4. Daca bugetele serviciilor vor fi modificate, este nevoie de un nou aviz in CSAT. Aviz consultativ dar obligatoriu. Liviu Dragnea racneste: E nevoie de avizul lui Iohannis si pentru viata?”