Liviu Dragnea loveste din nou! Am inceput sa observ indivizi care ma priveau cu insistenta! M-au urmarit, m-au blocat in trafic doua masini!

218

Liviu Dragnea vine cu noi detalii despre tentativa de asasinat. „In aprilie, pe o strada ingusta din zona 13 Septembrie, m-au blocat in trafic, o masina in fata, una in spate, (…) erau doua masini fara numere de inmatriculare”, a povestit presedintele Liviu Dragnea. Liderul PSD a sustinut ca nu a sesizat nicio institutie a statului.

„La cateva zile dupa castigarea alegerilor am inceput sa primesc amenintari prin tot elul de mijloace si erau pline de violenta. Aceste amenintari scrise, destul de voalate la inceput, de la amenintari fizice, apoi la amenintari cu moartea. Cred ca erau conturi, adrese false. Dupa care au inceput sa devina descriptive. Cum o sa fiu eu ucis, ce va pati familia mea, apropiatii mei. Ideea era ca eu trebuia sa dispar pur si simplu.

Nu am dat importanta prea mare, am zi ca e furia pierderii alegerilor, numai ca in luna martie aceasta presiune a inceput sa creasca si s-o simt din ce in ce mai agresiv. in a doua parte a lunii martie am inceput sa simt cum sunt privit cu o anumita insistenta, ca sunt filat, ca sunt urmarit. Cu timpul am inceput sa observ indivizi care ma priveau cu insistenta care faceau tot posibilul sa se asigure ca eu ii vad. Tot timpul erau alti indivizi, faceau gesturi, treceau degetul pe langa gat. in cateva situatii i-am aratat si iubitei mele, Irina, si mi-a confirmat ca si ea e urmarita prin magazine.

In aprilie, intr-o seara eram in spatiu public erau patru indivizi spre locul in care ma aflau, un spatiu public, eram intr-un restaurant. S-au apropiat la cativa metri de mine, unul dintre ei a facut semn cu mana, unul a vorbit cu cineva la telefon, apoi a inchis si au plecat. La cateva seri, intr-o noapte eram pe o straduta ingusta in zona 13 septemnrie, au venit doua masini, una in fata, una in spate si au incercat sa ma blocheze, dar am reusit sa scap. Era clar ca se facea o presiune asupra mea. Atunci am inceput sa ma gandesc daca sa fac plangeri”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD a tinut sa precizeze ca „nu cred ca Soros a fost implicat”.

seful PSD a detaliat de ce nu a apelat la institutiile statului pentru a face plangere ca a fost amenintat sau ca a fost tinta unei tentative de asasinat.

” Nu am apelat la ele pentru ca nu am avut incredere. M-am gandit daca sa vorbesc cu institutii ale statului atunci, ma gandesc si acum, ca puteam sa ma adresez unora care nu erau straini de asta. Am vorbit pentru ca mie nu mi-e teama nici de moarte, nici de altceva, dar acum sunt amenintari impotriva copilului meu. Ca sa nu existe nicio confuzie, chiar daca am o parere foarte proasta despre acest om (n.r, Soros), nu cred ca are o implicare in aceasta chestiune. (…) Un prieten strain mi-a spus ca acei patru indivizi au avut aceasta misiune, iar cele doua masini nu aveau numere de inmatriculare. Nu vreau sa il implic mai mult, atata timp cat nu am facut nicio sesizare. Important este ca de atunci nu s-a mai intamplat asa ceva. Am inclusiv in perioada asta o masina care merge dupa mine. Dupa irina merge o masina, a fost la tara, chiar a mers in satul respectiv. Eu nu am facut aceste afirmatii ca sa cer opiniei publice sa ma creada. Eu am fost intrebat si am dat raspuns. Eu nu merg in instanta, nu fac o sesizare cuiva. Acesta a fost unul dintre principalele motive pentru ca mi-ar fi pus aceleasi intrebari.

Irina i-a vazut. Nu stiu daca ei voiau sa mearga pe intimidare sau aveau lucruri serioase in intentie. ”, a spus Liviu Dragnea.

El a explicat ca mai are o plangere penala depusa pe numele jurnalistului Mircea Marian, din 2017, la care nu a primit niciun raspuns.

”Eu aveam informatia ca s-a deschis un dosar. Informatia asta poate sa fie corecta sau nu, eu asa am auzit. Nu am dat foarte mare importanta faptului ca s-a deschis un dosar si s-a clasat.
Daca informatia mea a fost corecta probabil ca o institutie va spune, pentru ca eu n-am sesizat pe nimeni. Eu n-am avut incredere sa ma duc sa fac nicio sesizare.

Va dau un exemplu: eu i-am facut o plangere, in 2017, domnului Mircea Marian si pana astazi nu am primit nimic. Pai insemna ca fac degeaba. De ce sa mai fac eu o sesizare la Parchet? Ei nu mi-au dat pana azi niciun raspuns, nici ca ii intereseaza, nici ca ii intereseaza. De ce nu s-a intamplat nimic cu acea sesizare pe care am depus-o eu la adresa domnului Mircea Marian? in momentul in care eu am facut o plangere penala impotriva unui om care a facut publica adresa mea si a incitat oamenii sa vina peste mine si ei nu au facut nimic, atunci ce incredere sa mai am eu”, a declarat Liviu Dragnea.